مقایسه ی غلظت اینترلوکین۴، اینترلوکین۱۰،اینترفرون گاما و ایمنوگلوبولینE اختصاصی در نمونه ی بافت هموژن ریه با نمونه های رایج در آسم آلرژیک تجربی در موشBalb/c

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوفصلنامه علوم درمانگاهی دامپزشکی ایران، دوره: 16، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SKU-16-2_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 263
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

تهمینه تاجیک

گروه پاتوبیولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد،مشهد، ایران

محسن ملکی

گروه پاتوبیولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد

زهرا موسوی

گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد،مشهد، ایران

علیرضا حق پرست

گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد- ایران

چکیده

هدف پژوهش حاضر مقایسه ی سطوح سایتوکاین های IL-۴، IL-۱۰ و IFN- γ در نمونه های بافت هموژن ریه با نمونه های به دست آمده از مایع لاواژ برونکوآلوئولار و نیز مقایسه ی سطح IgE اختصاصی اوالبومین در بافت هموژن ریه و سرم در القای آسم آلرژیک در موش به منظور یافتن بهترین نمونه برای پژوهش های مشابه است. در این پژوهش ۱۴ عدد موش Balb/c ماده ۶ هفته ای استفاده شدند. در گروه آسم، به منظور القای آسم دو تزریق داخل صفاقی با اوالبومین و ادجوانت هیدروکسیدآلومینیوم در روزهای صفر و ۷ پژوهش و سپس سه بار استنشاق اوالبومین در روزهای ۱۴تا۱۶ پژوهش انجام شد. در روز ۱۷ نمونه گیری از مایع لاواژ برونکوآلوئولار، بافت ریه و خون انجام شد. در گروه کنترل از بافر فسفات به جای اوالبومین استفاده شد. در آسیب شناسی، نفوذ سلول های آماسی به ویژه ائوزینوفیل در گروه آسم مشاهده شد. در آزمون الایزا، در گروه آسم میانگین غلظت سایتوکاین های IL-۴و IL-۱۰ در نمونه های بافت هموژن ریه به طور معنی داری بیشتر از مایع برونکوآلوئولار بود(۰۵/۰> P). میانگین میزان IgE اختصاصی اوالبومین در نمونه های بافت هموژن ریه و سرم در گروه آسم همبستگی معنی داری مشاهده شد(ضریب همبستگی۹۴۲/۰ و ۰۵/۰> P). در گروه کنترل، IgE اختصاصی اوالبومین در سرم بر خلاف بافت هموژن ریه ردیابی شد. نتایج این مطالعه نشان داد که بافت هموژن ریه برای ردیابی سایتوکاین های IL-۴، IL-۱۰ و IgE اختصاصی در مطالعات مشابه بسیار ارزشمند است. پیشنهاد می شود پژوهش های بیشتری برای بررسی سایر سایتوکاین ها و اجزای ایمنی انجام شوند.

کلیدواژه ها

تعادل Th۱-Th۲, اوالبومین, مایع لاواژ برونکوآلوئولار, بافت هموژن ریه, IgE اختصاصی اوالبومین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.