رتبه بندی سهام شرکتهای بورس و اوراق بهادار با استفاده از رویکرد ترکیبی :Entropy-SWARA-MOORA مطالعه موردی صنعت استخراج آهن

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع، بهره وری و کیفیت
  • کد COI اختصاصی: IPQCONF09_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 234
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهراسادات موسوی حصاری

دانشجوی کارشناسی،گروه مهندسی صنایع، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران

مریم اقبالی زارچ

استادیار،گروه مهندسی صنایع، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران

سیده زینب ذبیحی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی صنایع، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران

چکیده

سرمایه گذاران میتوانند براساس تحلیل نسبتهای مالی شرکتهای بورس، نسبت به خرید سهام آنها اقدام نمایند. این مطالعه کاربرد تکنیکهای تصمیمگیری چندمعیاره را به منظور کمک به سرمایه گذاران جهت تصمیمات سرمایه گذاری برسی میکند. در این پژوهش پنج شرکت صنعت استخراج آهن حاضر در بورس اوراق بهادار تهران انتخاب شدند این صنعت یکی از قدیمی ترین صنعتهای حاضر در بورس تهران میباشد، از روندهای منطقی بازار پیروی میکند و داده های کافی در مورد این صنعت موجود است، داده های مورد نیاز از طریق برنامه ایزی استاک جمع آوری شده است. ابتدا وزن شاخصهای سنجش توسط وزن بدست آمده از طریق تکنیکSWARA با نظر خبره و همچنین Entropy با داده های مالی به صورت جداگانه تعیین شده و سپس با ترکیب نتایج حاصله، وزن نهایی تعدیل شده محاسبه گردیده است، سپس جهت اعتبارسنجی مدل پیشنهادی، با به کارگیری روشهایMOOSRA , MOORA, SAW , WASPAS ,TOPSIS ,Taxonomy, VIKOR شرکت های مورد نظر از منظر شاخصها رتبه بندی شدند و سرانجام به کمک شاخص ضریب همبستگی رتبه ای Spearman، تکنیکها مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج حاصل از این پژوهش نشان میدهد که شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور و شرکت صنعتی چادرملو در رتبه های اول و دوم قرار گرفتند. نتایج این مطالعه میتواند به سرمایه گذاران کمک کند تا از منظر شاخصهای پیشنهادی در این مطالعه نسبت به انتخاب شرکت برتر برای سرمایه گذاری اقدام نمایند.

کلیدواژه ها

سرمایه گذاری، سهام، رتبه بندی، Entropy، SWARA، .MOORA

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.