کاربردهای آموزشی شبکه های اجتماعی مجازی و آسیب های اجتماعی آن از دیدگاه دانشجویان کشاورزی (موردمطالعه: دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله پژوهش های ترویج و آموزش کشاورزی، دوره: 11، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JAEER-11-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 169
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جعفر یعقوبی

دانشیار ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه زنجان، ایران

وحید محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه زنجان، ایران

چکیده

هدف تحقیق حاضر بررسی کاربردهای آموزشی و آسیب های شبکه های اجتماعی مجازی از دیدگاه دانشجویان کشاورزی بود. در این مطالعه از روش تحقیق توصیفی همبستگی با استفاده از فن پیمایش استفاده شد. ابزار گرد آوری داده های تحقیق پرسشنامه که برای روایی آن از دیدگاه اعضای هیئت علمی مرتبط و برای پایایی آن از پیش آزمون و محاسبه ضریب کرونباخ آلفا استفاده شد که مقدار این ضریب بالاتر از ۷۵/۰=α به دست آمد. جامعه آماری تحقیق را دانشجویان دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان تشکیل دادند (۱۱۰۲=N). حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران برآورد شد (۱۵۰=n) و نمونه ها با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای با انتساب متناسب انتخاب شدند. با استفاده از نتایج تحلیل عاملی اکتشافی کاربردهای آموزشی شبکه های اجتماعی مجازی در چهار عامل اطلاع رسانی درسی و تبادل محتوا و تکالیف آموزشی، اطلاع رسانی تعاملی کنفرانس ها و منابع پژوهشی، تعامل با همکلاسی ها و اشتراک گذاری اخبار و فیلم های آموزشی و اطلاع یابی از امور دانشجویی و ورزشی و تبادل مطالب درسی بین دانشجویان خلاصه شدند و ۶۵/۶۳ درصد از کل واریانس کاربردهای آموزشی شبکه های اجتماعی را تبیین کردند. آسیب های شبکه های اجتماعی مجازی نیز در شش عامل توهین به قومیت ها و ادیان و گسترش بی عفتی کلامی، کاهش اعتماد عمومی و گسترش اعلام هویت جعلی، اتلاف وقت و افت تحصیلی، نشر اطلاعات کاذب و افزایش ارتباطات ناسالم، کاهش ارتباطات حضوری، انتشار مطالب غیراخلاقی خلاصه شدند. با توجه به صرف قابل توجهی از وقت مفید دانشجویان در شبکه های اجتماعی مجازی، فارغ از مثبت یا منفی تلقی نمودن این میزان اختصاص وقت، ضروری است برای استفاده آموزشی بهینه و مفید از این ظرفیت برنامه ریزی شود.

کلیدواژه ها

شبکه های اجتماعی مجازی, آسیب, کاربرد, کشاورزی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.