بررسی عوامل موثر بر موفقیت تشکل های آب بران شبکه آبیاری دشت قزوین

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله پژوهش های ترویج و آموزش کشاورزی، دوره: 11، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JAEER-11-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 208
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایرج رشوند

Graduated Student (M.Sc.) of Rural Development, Islamic Azad University, Science & Research Branch of Tehran, Iran

مهدی میردامادی

Associate Professor of Agricultural Sciences & Food Technology, Islamic Azad University, Science & Research Branch of Tehran, Iran

فرهاد لشگرآرا

Associate Professor of Agricultural Sciences & Food Technology, Islamic Azad University, Science & Research Branch of Tehran, Iran

چکیده

در عصر حاضر مسئله آب به یکی از بحران های اساسی جهان تبدیل شده و بیش ازپیش نقش کلیدی خود را در ایجاد زندگی بهتر برای جهانیان به اثبات رسانیده است. هدف این پژوهش، بررسی عوامل موثر بر موفقیت تشکل های آب بران شبکه آبیاری دشت قزوین بود. جامعه آماری پژوهش ۱۶۰ نفر از اعضای تشکل آب بران (کشاورزان) دشت قزوین بودند که با روش نمونه گیری از نوع تصادفی ساده و با استفاده از فرمول کوکران حجم نمونه آماری تعداد ۹۰ بهره بردار تعیین شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه استاندارد می باشد که روایی آن توسط کارشناسان موضوعی مورد تایید گرفت و پایایی آن از طریق ضریب آلفای کرونباخ برای قسمت های مختلف پرسشنامه بالاتر از ۷۲/. =α به دست آمد. نتایج تحلیل همبستگی گویای رابطه مثبت و معنی دار بین سطح تحصیلات و میزان مالکیت اراضی با میزان موفقیت تشکل آب بران است. از طرفی، بین سابقه عضویت افراد در تشکل آب بران و ارزیابی آن ها از میزان موفقیت تشکل آب بران ارتباط منفی و معنی داری در سطح اطمینان ۹۹ درصد وجود داشته است. نتایج حاصل از تحلیل رگرسیونی نیز نشان دهنده این موضوع است که ویژگی های اجتماعی و مدیریتی قادرند ۵۴ درصد تغییرات میزان موفقیت تشکل آب بران را پیش بینی نمایند.

کلیدواژه ها

: Irrigation Network, Water-Users Association, Cooperative Society, Farmers’ Representatives, Qazvin Field

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.