مقایسه تاثیر تمرینات نوروفیدبک و تصویرسازی ذهنی بر اکتساب و یاد داری مهارت پرتاب دارت

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله عصب روان شناسی، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_CLPSY-1-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 128
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم صالحی

کارشناس ارشد رفتار حرکتی، دانشگاه ارومیه

حجت الله امینی

دانشجوی دکترای یادگیری حرکتی، دانشگاه تهران

حسن محمد زاده

عضو هیئت علمی دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه ارومیه

چکیده

مقدمه: هدف پژوهش حاضر بررسی مقایسه تاثیر تمرینات نوروفیدبک و تصویرسازی ذهنی بر اکتساب و یاد­داری مهارت پرتاب دارت بود. روش: از میان دانشجویان دختر رشته تربیت بدنی در دانشگاه ارومیه که همگی راست دست بودند و هیچ گونه سابقه آموزش نوروفیدبک، تصویرسازی ذهنی و پرتاب دارت نداشتند، ۲۴ نفر به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در سه گروه ۸ نفری تصویرسازی ذهنی، نوروفیدبک و کنترل قرار گرفتند. پروتکل تمرینی، به مدت ۵ هفته هر هفته ۳ جلسه، صورت گرفت و سپس پس آزمون به عمل آمد. آزمون   یاد­داری ۵ روز پس از آخرین جلسه تمرینی گرفته شد. یافته ها: نتایج آزمون تحلیل واریانس دوراهه با اندازه گیری مکرر نشان داد که اگرچه عملکرد آزمودنی­ها در مرحله اکتساب هر دو گروه تصویرسازی ذهنی و نوروفیدبک پیشرفت داشتند، اما تفاوت معنی­داری بین گروه های آزمایشی در این مرحله مشاهده نشد. از سوی دیگر، اثر اصلی مراحل آزمون در این پژوهش معنی دار بود، اما اثر اصلی گروه و همچنین تعامل مراحل آزمون و گروه به لحاظ آماری معنی­دار نبود. نتیجه­گیری: با توجه به یافته­های این پژوهش، نقش تصویرسازی ذهنی و نوروفیدبک بیش از پیش مورد توجه قرار می­گیرد و تاکید بر استفاده از آن ها در کنار تمرین بدنی توصیه می شود.

کلیدواژه ها

آموزش امواج مغزی آلفا/تتا و تتاSMR/, پرتاب دارت, تصویرسازی ذهنی, نوروفیدبک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.