شیوع گونه های Penicillium روی انگور و کشمش در استان های آذربایجان شرقی، غربی و قزوین

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پژوهش های کاربردی در گیاه پزشکی، دوره: 6، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_ARPP-6-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 120
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی خدایی

فارغ التحصیل دکترای بیماری شناسی گیاهی، گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز.

اسدالله بابای اهری

استاد بیماری شناسی گیاهی، گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز.

مهدی ارزنلو

دانشیار بیماری شناسی گیاهی، گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز.

چکیده

چکیده اعضای جنس پنیسیلیوم محصولات کشاورزی را در طی مراحل قبل و بعد از برداشت آلوده نموده و باعث کاهش کیفیت و کمیت محصول می گردند. اطلاعات زیادی در مورد شیوع گونه های این جنس در روی انگور و کشمش در ایران وجود ندارد. در این تحقیق شیوع گونه های پنیسیلیوم همراه انگور و کشمش در تاکستان های استان های آذربایجان شرقی، غربی و قزوین مورد بررسی قرار گرفت. طی فصل های رویشی ۱۳۹۲-۱۳۹۰ تعداد ۶۳ جدایه متعلق به جنس پنیسیلیوم از روی انگور و کشمش در استان های مورد مطالعه جداسازی گردید. میانگین درصد کل آلودگی ۲۳% و میانگین آلودگی در نمونه های کشمش و انگور به ترتیب ۱% و ۳۳% بود. بررسی ویژگی های ریخت شناختی جدایه ها براساس کلیدهای شناسایی گونه های پنیسیلیوم، جدایه های پنیسیلیوم همراه انگور و کشمش در این منطقه را در نه گونه ی پنیسیلیوم و تالارومیسس قرار داد. هویت گونه ها با استفاده از داده های توالی ژن بتاتوبولین تایید گردید. نتایج این بررسی نشان داد که گونه یPenicillium expansumبا فراوانی ۳۵% (۲۲ جدایه) بیشترین تعداد جدایه ها را به خود اختصاص داد. شناسایی گونه های پنیسیلیوم همراه انگور و کشمش در تاکستان های منطقه شمال غرب ایران می تواند راهکار مناسب مدیریت در تولید محصول عاری از آلودگی را فراهم نماید.

کلیدواژه ها

واژه های کلیدی: انگور, ایران, پنیسیلیوم, تالارومیسس, کشمش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.