اثر تغییراقلیم بر عملکرد گندم و تحلیل ریسک ناشی از آن (مطالعه موردی: منطقه روددشت اصفهان)

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: فصلنامه دانش آب و خاک، دوره: 20، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_WASO-20-3_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 156
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهنام آبابایی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

تیمور سهرابی

گروه آبیاری و آبادانی دانشگاه تهران

فرهاد میرزایی

گروه آبیاری و آبادانی دانشگاه تهران

وحید رضاوردی نژاد

گروه مهندسی آب دانشگاه ارومیه

بختیار کریمی

دانشگاه آزاد اسلامی شاخه کرمانشاه

چکیده

هرگونه تغییر در میزان غلظت گازهای گلخانهای در اتمسفر زمین، باعث برهم خوردن تعادل بین اجزاء سیستم اقلیم کرهزمین میگردد. اما اینکه در آینده چه مقدار از این گازها توسط جوامع بشری وارد اتمسفر زمین میشود، معین و قطعینیست و تحت سناریوهای مختلفی ارائه شده است. در این مطالعه، سری زمانی روزانه پارامترهای اقلیمی منطقه۵۳۸ ppm) B ۳ درجه) و ۱ / و افزایش دما ۸ ،CO ۸۵۷ غلظت ۲ ppm) A روددشت اصفهان تحت سناریوهای تغییر اقلیم ۲و با بکارگیری مولد HADCM۳ (GCM) و افزایش دما ۲ درجه) با استفاده از نتایج مدل گردش عمومی CO غلظت ۲برای دوره ۲۰۱۱ تا ۲۰۳۰ میلادی تولید گردید. نتایج نشان داد که در منطقه مورد مطالعه، میانگین LARS-WG اقلیمبارش سالانه، مجموع بارش سالانه در طول دوره رشد گیاه و متوسط دمای روزانه تحت هر دو سناریوی تغییر اقلیممورد ارزیابی قرار SWAP افزایش خواهند یافت. اثر تغییر اقلیم بر عملکرد محصول گندم فاریاب با استفاده از مدلگرفت. تحلیل مقدار عملکرد نسبی و مطلق گندم تحت سناریوهای مختلف اقلیمی نشان داد که متوسط عملکرد نسبی۲ درصد و / ۱ و ۱ / ۱۹۶۱ )، به ترتیب ۴۹ - نسبت به سناریوی مبنا ( ۱۹۹۰ B و ۱ A محصول تحت دو سناریوی تغییر اقلیم ۲۱۷ درصد کاهش خواهند یافت. با تحلیل ریسک کاهش محصول نسبی و / ۴ و ۹ / متوسط عملکرد دانه گندم به ترتیب ۱۹احتمال (ریسک) کاهش محصول نسبت به ،B واقعی گندم مشخصشد که در سناریوهای تغییر اقلیم، به ویژه سناریوی ۱مقدار میانگین دوره مبنا افزایش مییابد. میزان ریسک حداقل ۵۰۰ کیلوگرم در هکتار کاهش محصول گندم تحتنسبت به متوسط سناریوی مبنا به ترتیب در حدود ۱۵ ،۷ و ۵۵ درصد برآورد گردید. B و ۱ A سناریوهای مبنا، ۲

کلیدواژه ها

تغییر اقلیم, گندم, SWAP, Lars-WG, HadCM۳

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.