ارزیابی تطبیقی امنیت اجتماعی ناشی از ساختار کالبدی محلات قدیم و جدید شهری (محلات مورد پژوهش : محله قدیم آب انبار نو و سلمان فارسی شهر ساری)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین همایش ملی دستاوردهای نوین در مطالعات سبز؛ چالش ها و کابردها
  • کد COI اختصاصی: NGIGS02_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 208
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین قاسمی

دانشجوی برنامه ریزی شهری دانشگاه مازیار

بهمن احمدی

استاد مدعو گروه شهرسازی دانشگاه مازیار

چکیده

نیاز به امنیت، در طول تاریخ از مهم ترین و ابتدایی ترین نیاز های انسان های جامعه به شمار می رود .رشد ،شکوفایی انسان و بروز استعداد های او را تحت تاثیر میگذارد لذا تامین محیطی امن برای زندگی در کنار سایر نیاز ها از نیاز های اساسی زندگی انسان ها است. بحث امنیت به عنوان یکی از فاکتور های مهم کیفیات زندگی شهری مورد توجه است عوامل مختلفی بر احساس امنیت شهروندان تاثیرگذار است؛ بنابراین بررسی جنبه های کیفی و کمی امنیت، چه از لحاظ کالبدی و چه از لحاظ اجتماعی در داخل هر یک از فضاهای شهری، امری ضروری است. هدف این پژوهش ارزیابی میزان تاثیر عوامل کالبدی موثر بر امنیت اجتماعی در بافت های قدیم و جدید شهری میباشد. روش تحقیق در این پژوهش توصیفی-تحلیلی است. جامعه ی آماری مورد مطالعه، تمامی شهروندان ۲ محله آب انبار نو و سلمان فارسی شهر ساری بوده که در این میان ۲۰۰نفر با استفاده از فرمول کوکران و بر اساس نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده اند. تجزیه و تحلیل داده ها در این پژوهش از طریق آمار توصیفی و آمار استنباطی میباشد. نتایج مطالعات نشان میدهد که با ، احساس امنیت در محدوده مطالعه در محله سلمان فارسی بیشتر از محله آب انبار نو که یک محله قدیمی میباشد است و بنا بر نتایجحاصل محله سلمان فارسی وزن ۰/۵۸۷ و محله آب انبار نو ۰/۴۱۳ را دارند.شاخصهای کالبدی رابطه ی معناداری با احساس امنیت داشته است. همچنین نتایج حاصل از تحلیل ahpنشان میدهد از میان معیارهای کالبدی موثر بر امنیت اجتماعی معیار کیفیت محیطی با وزن ۰/۵۴۰ بیشرین تاثیر را بر امنیت محلات دارا میباشد

کلیدواژه ها

امنیت اجتماعی ، فضاهای شهری ،محله، محلات قدیمی و جدید شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.