نقش و اهمیت مسئولیت پذیری اجتماعی در صیانت از محیط زیست

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU02_2561
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 682
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیده سیاح پور

کارشناس ارشد آموزش و بهسازی منابع انسانی و رئیس اداره فعالیتهای فرهنگی اجتماعی دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

چکیده

در عصر حاضر، رشد جمعیت و میزان بالای مصرف و بهره برداری بیش از حد از منابع جهان، باعث تخریب طبیعت و محیط زیست شده است . افزایش مشکلات و بحرانهای زیست محیطی در جهان از یک سو و درک پیامدهای بلندمدت موضوعات زیست محیطی در زندگی انسانها از سوی دیگر باعث شده است ، اهمیت بحث درباره محیط زیست و مسائل زیست محیطی افزایش یابد. جامعه شناسان تلاش می کنند، تا عوامل موثر برگرایش انسان در حفظ محیط زیست را شناسایی کنند. زیرا با شناخت این عوامل می توان به ارائه راه حل هایی برای تغییر رفتار مخرب و تشویق رفتارهای مثبت محیطی پرداخت . در این میان، مسئولیت پذیری اجتماعی می تواند، نقش مهمی را ایفا نماید و تا حدودی از مسائل و مشکلات محیط زیستی بکاهد. رفتار محیط زیستی مسئولانه ، مجموعه ای از کنش های افراد جامعه نسبت به محیط زیست است که در طیف وسیع از احساسات و تمایلات و آمادگی های خاص برای رفتار نسبت به محیط زیست را شامل می شود . شهروند محیط زیستی نسبت به ارزش های محیط زیستی و اکولوژیکی احساس تعهد می کند. شهروندانی که مسئولیت زیست محیطی بیشتری احساس می کنند، بیشتر درگیر رفتارهای زیست محیطی هستند. در این مقاله ، به صورت توصیفی - تحلیلی و مطالعه کتابخانه ای با هدف تبیین نقش و اهمیت مسئولیت پذیری اجتماعی درحفظ محیط زیست ، فرایند تحقیق صورت گرفته است . نتایج بیان می دارد که هرچه مردم بیشتر طرفدار محیط زیست باشند، مشکلات زیست محیطی کاهش می یابد. لذا، رفتار محیط زیستی شهروندان به عنوان یکی از ابعاد مهم مسئولیت پذیری اجتماعی ، نیاز به تغییر در رفتار، نگرش و ارزشها و انگیزه های اخلاق درونی محیط زیستی دارد که این امر از طریق آموزش و نهادینه سازی و روحیه مسئولیت پذیری اجتماعی قابل تحقق می باشد.

کلیدواژه ها

محیط زیست ، مسئولیت پذیری اجتماعی ، شهروند محیط زیستی ، رفتار زیست محیطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.