بررسی منظر سازی کم نیاز به آب به منظور راهکار طراحی منظم در پارک ها و بوستان های کلانشهرهای ایران با اقلیم گرم و خشک
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
- کد COI اختصاصی: ICACU02_2203
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 378
نویسندگان
دانشجوی دکتری، مهندسی عمران- مهندسی زلزله، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد، نجف آباد، اصفهان
استاد یار، گروه شهرسازی، موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد، برنامه ریزی شهری، موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران
چکیده
ایران یکی از کشور های قاره آسیا و با ۱۹۵ ۶۴۸ ۱ کیلومتر مربع پهناوری ، دومین کشور بزرگ خاورمیانه است و دارای ۳۴ میلیون هکتار اراضی بیابانی وکویری است . برخی از کلانشهرهای ایران در مناطقی با آب و هوای گرم و خشک قرار گرفته اند. از جمله این کلانشهر ها می توان به اصفهان، مشهد، شیراز و اهواز اشاره نمود. با رشد روز افزون جمعیت در سالهای اخیر در شهر های ذکر شده، نیاز به پارک ها و بوستان ها به شدت افزایش یافته است . اما به دلیل وجود خشکسالی در سال های اخیر شهر های اشاره شده دچار کم آبی و بی آبی هستند. عدم توجه به شرایط محیطی ، اقلیمی و فرهنگی بستر در طراحی پارک ها و بوستان ها، اینگونه فضا ها را به فضا هایی نا همخوان و غیر همسو با توسعه ی پایدار تبدیل کرده است . در سالهای اخیر اصطلاحات زیادی در زمینه ی طراحی پارک ها و بوستان ها ارائه شده است . یکی از اولین دیدگاه های مفهومی ای که برای رسمیت دادن به این اصول و مبانی بوجود آمد منظرسازی کم نیاز به آب است . در این پژوهش ابتدا با مطالعه مبانی نظری مربوط به منظرسازی در مناطق خشک و همچنین بررسی تجارب جهانی در این زمینه ، الزامات، مزایا و معایب این روش مشخص گردیده است . سپس با مطالعه شرایط و وضعیت پارک ها و بوستان های کلانشهر های ایران با اقلیم گرم و خشک به ارائه راهکار هایی در جهت طراحی منظم در اقلیم گرم و خشک با استفاده از اصول منظر سازی کم نیاز به آب پرداخته شده است .کلیدواژه ها
منظر سازی کم نیاز به آب، کلانشهر، توسعه ، طراحی منظرمقالات مرتبط جدید
- مدیریت پسماندهای پتروشیمی در ایران
- جایگاه معماری سبز در چشم انداز شهرهای تاب آور
- کاربرد برنامه ریزی همکارانه در سوانح طبیعی (مطالعه موردی امداد و نجات وشبکه های دسترسی شهری در زمان وقوع زلزله)
- وضعیت کیفی هوای کلان شهر تهران بر اساس شاخص AQI طی سال های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۲
- مانور ابزاری مناسب برای فرآیند یادگیری و پاسخی موثرجهت کاهش خسارات ناشی از شرایط اضطراری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.