ارزیابی تاثیر شاخص های شهر فراگیر بر شهر کرمانشاه با رویکرد آینده پژوهی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU02_2036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 222
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساره رضایی اسحق وندی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی،کرمانشاه، ایران

چکیده

شهر فراگیر در سالهای اخیر، شکل جدیدی از توسعه زندگی را نمایان کرده و به عنوان یک رویکرد موثر برای رسیدن به مدیریت بهتر شهری مطرح شدهاست . در همین راستا؛ هدف پژوهش حاضر ارزیابی تاثیر شاخص های شهر فراگیر بر شهر کرمانشاه است . روش تحقیق با رویکردی آینده-نگارانه و با استفاده از تکنیک اثرات متقاطع تنظیم و در تحلیل دادهها از نرم افزار میک مک استفاده شدهاست . در روند تهیه و تولید دادهها ابتدا به ارزیابی شاخص های شهر فراگیر شهر کرمانشاه با استفاده از نظرات ۱۵نفر از متخصصین این موضوع، استادان و کارشناسان در سازمانهای ذی ربط از طریق روش دلفی شناسایی شدهاست . نتایج حاکی از این است که در صفحه پراکندگی پنج دسته (عوامل تاثیرگذار، عوامل ریسک ، عوامل وابسته و عوامل مستقل ، تنظیم کننده) قابل شناسایی هستند. در نهایت از میان ۴۵ عامل کلیدی ، پس از بررسی میزان تاثیرگذاری این عوامل بر یکدیگر و بر وضعیت آینده شهر فراگیر بر شهر کرمانشاه با روشهای مستقیم و غیرمستقیم ، ۱۳ پیشران موثر و کلیدی از جمله ؛ فرآیند شاخص کار از راه دور فراگیر، پشتیبانی فراگیر، کتابخانه فراگیر ، وسایل نقلیه فراگیر، کنترل آلودگی هوا، سواد دیجیتالی ، پارک فراگیر، مسکن هوشمند، خدمات پشتیبانی فراگیر، آپارتمان فراگیر، برنامه ریزی فراگیر، کنترل ترافیک فراگیر، کنترل آلودگی خاک و سیستم پرداخت فراگیر که بیش ترین نقش را در وضعیت آینده ی شهر فراگیر در شهر کرمانشاه دارند، مشخص شدند و به عنوان عوامل و پیشرانهای موثر بر فراگیر در شهر کرمانشاه انتخاب شدند. در ادامه نتایج نشان داد که عوامل کنفرانس فراگیر، برنامه ریزی فراگیر، فناوری زمینه آگاه، سیستم مراقبتی سالخوردگان، پارک فراگیر، وسایل نقلیه فراگیر، کنترل ترافیک فراگیر، خریدفروش فراگیر، امکان جستجوی شغل فراگیر، شهرداری فراگیر، اجاره خانه فراگیر، سیستم پرداخت فراگیر، کنترل آلودگی هوا، مسکن هوشمند، سواد دیجیتالی ، کتابخانه فراگیر، آپارتمان فراگیر، فناوری همگرایی ، برنامه ریزی فراگیر و خدمات پشتیبانی فراگیر در وضعیت ریسک قرار دارند و شاخص های پشتیبانی فراگیر، کتابخانه فراگیر و وسایل نقلیه فراگیر بیش ترین میزان تاثیرگذاری بر فرآیند شهر فراگیر در شهر کرمانشاه را خواهند داشت .

کلیدواژه ها

شهر فراگیر، آینده پژوهی ،شهر هوشمند، ،.MICMAC، شهرکرمانشاه،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.