بررسی معیار های شهر دوستدار زنان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU02_2031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 164
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رکسانا کامکار قربان زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری دانشگاه هنر اسلامی تبریز

مرتضی میرغلامی

دانشیار طراحی شهری دانشگاه هنر ا سلامی تبریز

چکیده

در طول هزاران سال ، زنان بیشتر در خانه نقش ایفا کرده اند و حضور آن ها در اجتماع به خصوص شهر ها کم رنگ بوده است . موضوع حضور زنان و نقش آفرینی این قشر در عرصه ی مسائل جامعه یکی از نقاط مورد بحث در جوامع و فرهگ های مختلف بوده است . تحقیق حاضر با هدف بررسی معیار های شهر دوستدار زنان و حضور اجتماعی زنان شهر مشهد در چارچوب جهت گیری انقلاب اسلامی است .این پژوهش با استفاده از مصاحبه و نظر سنجی پرسشنامه ای که بر اساس معیار های عوامل عملکردی ، ادراکی ، زیبایی شناختی اجتماعی و شاخص های کاربری تجاری ، خدماتی ، حمل و نقل ، حرکت و دسترسی ، محیط کالبدی ، امنیت و مشارکت مناسب حضور زنان و در جهت دستیابی به معیار های شهر دوستدار زنان و از طریق تحلیل نتایج مورد ارزیابی قرار گرفته است .در واقع هدف این تحقیق ، بررسی معیار های شهر دوستدار زنان در شهر مشهد با چارچوب جهت گیری انقلاب اسلامی و پاسخ به این پرسش که تا چه اندازه شهر مشهد معیار های دوستدار زنان را دارا است ؟ انجام گرفته است . روش تحق یق پژوهش حاضر از نظر ماهیت از نوع توصیفی -پیمایشی است .جامعه آماری این پژوهش را شهروندان شهر مشهد میباشدکه از این بین ۶۲ نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده، به عنوان حجم نمونه این پژوهش انتخاب شده .همچنین برای جمع آوری اطلاعات مورد نیاز نیز، بین آنها پرسشنامه محقق ساخته توزیع گردیده است . اطلاعات بدست آمده از آزمون فرضیه های تحقیق نشان می دهند که معیار های عملکردی ، اجتماعی و کالبدی بر شهر دوستدار زنان تاثیرگذار هستند و این معیار ها بر حسب سن ، جنسیت و وضعیت تاهل تفاوت معناداری دارند.

کلیدواژه ها

حضورپذیری ، شهردوستدارزنان، مشهد، انقلاب اسلامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.