بررسی عددی تاثیر ضخامت ورق پرکننده بر رفتار چرخه ای دیوار برشی دوبل صفحه فولادی موجدار

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU02_1896
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 181
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی عزیزی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران-سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه، مراغه، ایران

احمد ملکی

استادیار دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه، مراغه، ایران

چکیده

برخی از محققین کاربرد صفحات موجدار را به عنوان صفحه پرکننده برای بهبود رفتار هیسترزیس دیوارهای برشی صفحه فولادی ارزیابی کردهاند. کاربرد دیوار برشی صفحه فولادی موجدار در ساختمانهای بلند به طیف وسیعی از ضخامت ها برای صفحات پرکننده نیاز دارد. با این حال، محدودهی موجود ضخامت صفحات موجدار به دلیل محدودیت های مرتبط با فرآیند شکل دهی سرد محدود است . یکی از راه حل های این مشکل استفاده از دو صفحه موجدار به عنوان صفحه پرکننده است . با این حال، رفتار چرخه ای دیوارهای برشی صفحه فولادی موجدار دوبل قبلا به صورت گسترده و جامع مورد مطالعه قرار نگرفته است . بنابراین این مطالعه به صورت عددی رفتار چرخه ای دیوارهای برشی صفحه فولادی موجدار دوبل را ارزیابی می کند. دیوارهای برشی صفحه فولادی موجدار دوبل در نظر گرفته شده شامل دو صفحه فولادی موجدار مشابه هستند که به طور متقارن در داخل قاب فولادی قرار گرفته اند. این صفحات موجدار مشابه ممکن است با استفاده از پیچ و مهره های پیش تنیده با استحکام بالا به یکدیگر متصل شوند یا جدا شوند. در این تحقیق مدلهای غیرخطی اجزای محدود از نمونه ها ایجاد شد و نتیجه تحلیل های عددی با نتایج تجربی مقایسه شد. عملکرد آن با شرایط مختلف هندسی در ۴ مدل عددی بررسی شده است . با افزایش ضخامت ورقها، ظرفیت دیوار بالا می رود ولی المانهای مرزی بیشتر دچار آسیب می شوند. با افزایش ۲۵ درصدی ضخامت ورقها مقدار بار نهایی ۱۸ درصد، انرژی مصرفی ۱۹ درصد و سختی اولیه ۲۷ درصد افزایش می یابند.

کلیدواژه ها

دیوار برشی فولادی ، ورق موجدار ذوزنقه ای ، بار چرخه ای ، روش اجزای محدود.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.