بررسی رفتار چرخه ای دیوارهای برشی فولادی صفحه موجدار مجهز به میراگرهای قابل تعویض

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU02_1889
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 124
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین غایبی دستجرد

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران-سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه، مراغه، ایران

احمد ملکی

استادیار دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه، مراغه، ایران

چکیده

سیستم دیوار برشی فولادی در شدیدترین زلزله های رخ داده در دنیا عملکرد بسیار مطلوب و ایمنی داشته و این سیستم دارای مزایا و برتری های بسیار زیادی نسبت به سایر سیستم های مقاوم جانبی دیگر می باشد. اگرچه پیشرفت قابل توجهی در تحقیقات اخیر حاصل شده است ، اما برخی از مشکلات باقی ماندهاند که نیاز فوری به حل آنها می باشد. بررسی آسیب زلزله نشان داد که کمانش موضعی می تواند قابل توجه بوده و شکستگی های شکننده شدید در گوشه های پایینی دیوار برشی به دلیل تمرکز بالای تنش ، رخ می دهد. علاوه بر این ، تعمیر دیوارهای برشی آسیب دیده پس از زلزله دشوار است و تخریب و بازسازی می تواند باعث اتلاف منابع زیادی شود. بنابراین در این تحقیق رفتار چرخه ای دیوارهای برشی مجهز به میراگر قابل تعویض در پای ستونها پیشنهاد شده است . بنابراین در این تحقیق پس از صحت سنجی مدل عددی دیوار برشی فولادی موجدار توسط مقایسه با نتایج مدلهای آزمایشگاهی ، ابتدا رفتار دیوار برشی مجهز به میراگر با دیوار برشی سنتی مقایسه گردید. سپس در قالب ۵ مدل عددی مجزا، تاثیر تغییر ضخامت میراگرها تحت اثر بارگذاری چرخه ای مورد بررسی قرار گرفت . نتایج کلی نشان دادند، با کاهش ضخامت میراگرها مقدار تنش ماکزیمم فون میزس و جابجایی برون صفحه ای دیوار برشی کاهش می یابد و برعکس . همچنین با کاهش ۲ میلی متری ضخامت میراگرها، مقدار مقاومت نهایی ، انرژی مصرفی و سختی اولیه به ترتیب ۳ /۳۲، ۶/ ۳۳ و ۹/ ۲۷ درصد کاهش و با افزایش ۲ میلی متری ضخامت میراگرها، مقدار مقاومت نهایی ، انرژی مصرفی و سختی اولیه به ترتیب ۵/ ۲۹، ۴/ ۳۱ و ۲/ ۱۳ درصد افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

دیوار برشی فولادی، میراگر قابل تعویض، انرژی مصرفی، ظرفیت حمل بار برشی، روش اجزای محدود.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.