تحلیل عددی تیر بتن مسلح پیش تنیده تحت بارگذاری انفجار با تاکید بر شدت انفجار

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU02_1569
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 143
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین گلشنی

کارشناس ارشد عمران-سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه، مراغه، ایران

احمد ملکی

استادیار دانشکده فنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه، مراغه، ایران

چکیده

پیش تنیدگی بطور گسترده در ساخت و سازهای نظامی و غیرنظامی استفاده شده است . اجزای سازهای بتن مسلح پیش تنیده مثل تیرها و ستونها معمولا برای پاسخ های غیر پیش تنیده بتن مسلح به خوبی جواب میدهند به خاطر اینکه پیش تنیدگی علاوه بر افزایش در سختی و ظرفیت باربری سازهای ، مقاومت ترک بیشتری نیز از اجزای غیرپیش تنیده دارد. به عنوان یک نتیجه معمولا به یک سازه سبکتری میانجامد. بررسی اجزای بتن مسلح غیرپیش تنیده تحت بارگذاری انفجار در مطالعات قبلی آمده است . بنابراین مطالعه بر روی ظرفیت مقاومت -انفجار اجزای بتن مسلح پیش تنیده خیلی محدود است . در این پایان نامه پاسخ دینامیکی تیر بتن مسلح پیش تنیده با تکیه گاه ساده با مقطع مستطیلی تحت بارگذاری انفجار بطور عددی با استفاده از نرم افزار المان محدود آباکوس بررسی شده است . پیش تنیدگی از قبل بر روی تیر بتن مسلح با یک رویکرد تحلیلی اعمال گردید. قابلیت اعتماد به مدل عددی توسط مقایسه با نتایج آزمایشات موجود در نشریات قبلی بدست آمد. در کل ۵ مدل عددی شامل شدت انفجار متفاوت مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت . نتایج نشان دادند، با افزایش شدت انفجار گسترش ترکهای کششی تغییری چندانی نکرده است . با کاهش شدت انفجار از ۶۱/۰ کیلوپاسکال به ۴۱/۰ کیلوپاسکال مقدار تغییرشکل ماکزیمم و مقاومت نهایی به ترتیب ۲/۳۶ و ۷/۲۳ درصد کاهش پیدا می کند و با افزایش شدت انفجار از ۶۱/۰ کیلوپاسکال به ۸۱/۰ کیلوپاسکال مقدار تغییرشکل ماکزیمم و مقاومت نهایی به ترتیب ۲/۲ و ۷/۱ درصد افزایش پیدا می کند.

کلیدواژه ها

بتن پیش تنیده، پاسخ دینامیکی ، مقاومت بتن ، ظرفیت باربری ، بار انفجار، تحلیل اجزای محدود.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.