مدلسازی رواناب شهری با استفاده از روش ترکیبی هوش مصنوعی و نرم افزار HEC-HMS (مطالعه موردی : شهراهر)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU02_0974
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 215
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حجت لطفی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اهر – ایران

سیدمهدی ثاقبیان

گروه عمران، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اهر – ایران

چکیده

برای کاربردهای مختلف هیدرولوژیکی ، مهند سی رودخانه و کنترل پروژههای منابع آبی ، اطلاعات دقیق درباره میزان رواناب سطحی بسیار مهم است . تاکنون روشهای گوناگونی به منظور بررسی رواناب سطحی و کنترل آن ارائه شده است . روابط ارائه شده به دلیل عدم شناخت دقیق و نیز پیچیدگی پدیده و نیز گاها با وجود هزینه بالا در ب سیاری از موارد با مقادیر واقعی اندازه گیری شده تطابق ندا شته و در مواردی نیز میزان مقادیر محا سبه شده از روابط گوناگون تفاوت معنی داری با یکدیگر دارند. پیشرفت تکنولوژی کامپیوتر و گسترده شدن روشهای هوشمند در کاربردهای مهندسی امکان شبیه سازی بسیاری از پدیدههای فیزیکی را در قالب مدلهای ریاضی فراهم ساخته است . در این پژوهش با استفاده از روش مبتنی بر کرنل ماشین بردار پشتیبان (SVM) پس از تهیه اطلاعات و دادههای لازم مربوط به رواناب شهرستان اهر و مدلسازی رواناب این شهرستان با مدل HEC-HMS، پارامترهای ورودی مختلفی برای مدل سازی رواناب انتخاب گردیده و تاثیر این پارامترها مورد برر سی قرار گرفت . جهت بالا بردن دقت مدل سازی از روش آنالیز موجک ا ستفاده شد. نتایج حا صله کارایی بالای روش ترکیبی موجک -SVM را در تخمین میزان رواناب نشان داد.

کلیدواژه ها

آنالیز موجک ، رواناب، روش مبتنی بر کرنل ، HEC-HMS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.