نقش شاخص های مسکن کافی در موازین حقوق بشر بر میزان رضایت ساکنین مجتمع های مسکونی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU02_0855
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 246
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمجتبی صفوی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه محقق ارد بیلی، اردبیل، ایران

توحید حاتمی خانقاهی

استادیار و هیئت علمی گروه هنر و معماری، دانشگاه محقق اردبیل، اردبیل، ایران

یاور رستم زاده

استادیار و هیئت علمی گروه هنر و معماری، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

چکیده

تحولات جمعیتی در سطح جهان نشانگر افزایش روزافزون جمعیت شهری نسبت به جمعیت روستایی می باشد، که به موازات افزایش جمعیت شهرنشین همواره مسایل و مشکلات جدیدی در این گونه جوامع مطرح شد که از مهمترین آنها مسئله اسکان غیررسمی که بویی از حقوق بشر در زمینه مسکن نبرده است ، می باشد. اسکان غیررسمی که به ویژه بعد از اصلاحات ارضی و افزایش قیمت نفت در شهرهای بزرگ ایران قوت گرفت آرام آرام به سطوح پایین سلسله مراتب شهری کشور رسوخ کرد. یکی از مهم ترین نمادها در شناخت اسکان غیررسمی ، شاخص ها و ویژگی های ساختاری مسکن همچون کوچکتر شدن مساحت زیر بنا، کمبود اتاق در واحدهای مسکونی ، کمبود سرانه فضای فرد بدمسکنی و بی مسکنی بوده و حتی در بسیاری از موارد، مهم ترین عامل تاثیرگذار در میزان رضایتمندی فرد از سکونت ، در یک محله ، مسکن و شرایط محیطی آن می باشد. در پژوهش حاضر سعی بر آن گشته تا با استفاده از روش تحقیق توصیفی -تحلیلی با هدف شناسایی و ارزیابی شاخص های کمی و کیفی مسکن در موازین حقوق بشر بر میزان رضایت ساکنین مجتمع های مسکونی افزود، یافته های تحقیق حاکی از آن است که رعایت عواملی چون نیازهای انسانی و مسائل روان-شناسی محیطی ، عوامل محیط کالبدی و ادراک بصری ، حس تعلق به مکان، عوامل اقلیمی و غیره بر میزان رضایت ساکنین مجتمع های مسکونی می توانند موثر باشند.

کلیدواژه ها

اسکان غیررسمی ، حقوق بشر، شاخص های مسکن کافی ، مجتمع مسکونی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.