تاثیر محیط بر ارتقا ی هوش حرکتی کودکان؛ مطالعه موردی : پارک شادی و پارک نوشیروانی بابل
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
- کد COI اختصاصی: ICACU02_0496
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 190
نویسندگان
دانشجو کارشناسی ارشد رشته مهندسی معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران
دانشیار دانشکده هنر و معماری، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران.
چکیده
دوران کودکی مهم ترین دوران زندگی انسان است . ارتباط کودکان با محیط اطراف آنها سبب رشد و شکوفا شدن توانایی های فیزیکی و ذهنی آنها می شود. در سالهای اخیر بخش زیادی از تفریحات و اوقات فراغت کودکان با تماشای تلویزیون و بازی های کامپیوتری سپری می شود و باعث تغییر در فضای بازی و تحرک کودکان و در نهایت کم شدن تحرک در آنها می شود. هدف از انجام پژوهش بررسی مولفه های کالبدی و محیطی تاثیرگذار در ارتقای هوش حرکتی کودکان و اولویت بندی مولفه های محیطی و کالبدی در راستای ارتقای هوش حرکتی کودکان است . این پژوهش با روش توصیفی -تحلیلی انجام پذیرفته است . ابتدا به بررسی مقالات و کتب مرتبط با هوش حرکتی پرداخته شدهاست و سپس با مشاهده رفتار کودکان در تابستان و پاییز در ساعات مختلف روز از دو پارک شادی و نوشیروانی بابل حرکات کودکان مورد بررسی قرار گرفته است . نتایج تحقیق نشان می دهد همه افراد از هوش حرکتی برخوردار می باشند و هوش ها قابلیت ارتقا دارند. کودکان دارای هوش حرکتی استعداد کارکردن با اشیا را دارند. هنگام بازی کردن و صحبت کردن و انجام هر فعالیتی از اعضای بدن استفاده می کنند و تحرک دارند. در کارهای نمایشی و ورزشها، باز و بسته کردن قطعات یک شی و بازی های تعادلی خوب عمل می کنند . با توجه به مولفه های به دست آمده این هوش که شامل فضاهای دارای توالی ، جمعی ، فضاهایی که موجب برانگیختن حس کنجکاوی کودکان شوند و فضاهایی که سبب بالابردن تعادل و حرکت در کودکان شوند، می توان هوش حرکتی کودکان را ارتقا داد. از آنجایی که محیط بر ارتقای هوش حرکتی کودکان تاثیر زیادی دارد، طراحی و ساخت فضاهای بازی شهری و فراهم کردن محیط مدرسه ، آموزش با روشهایی متفاوت (مانند اجرای نمایش و انجام آزمایش های عملی برای فهم بیشتر دروس) و بازی های موجود در مدرسه تاثیر چشم گیری بر ارتقای هوش حرکتی کودکان دارد.کلیدواژه ها
هوش، هوش حرکتی ، کودک، حرکت ، محیطمقالات مرتبط جدید
- الگوهای معماری بومی در اقلیم گرم و خشک و سرد
- معیارهای طراحی مسکن همساز با اقلیم نواحی کوهستانی
- بررسی سیستماتیک عملکرد بانک های سبز در کاهش اثرات زیست محیطی: تحلیل و ارزیابی روش ها و نتایج
- بررسی انواع جلبک های ضد باکتری و عملکرد ویژه آن ها در حفظ پایدار محیط زیست
- تحلیل فضایی ریزگردها و اثرات جغرافیایی آن در منطقه بمپور
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.