مقایسه روش های حذف نویز از سیگنال های ارتعاشییاتاقان ها در سیستم های دینامیکی دوار
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی آکوستیک و ارتعاشات
- کد COI اختصاصی: ISAV12_103
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 438
نویسندگان
محقق پسادکتری دانشگاه ترب ی تمدرس، دانشکده مهندسی مکانیک تهران ایران
استاد دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده مهندسی مکانیک تهران ایران
استادیار، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده مهندسی مکانیک تهران ایران
چکیده
سیگنال های ارتعاشی در محیط های صنعتی اغلب با نویز آلوده می شوند که پایش وضعیت و عیب یابی از طریق این داده ها رادشوار می سازد. ازاین رو استفاده از روش های کارآمد حذف نویز ضروری است. در سال های اخیر، تحقیقات زیادی در زمینهکاهش نویز و پرداز ش سیگنال های ارتعاشی یاتاقان ها انجام گرفته است. در مرحله پردازش این سیگنال های غیرایستا ،روش های سنتی مبتنی بر تبدیل فوریه و آنالیز طیفی، قابل استفاده نیستند. در چنین شرایطی می توان از روش هایی نظیرروش تبدیل موجک و روش های چندمرحله ای استفاده نمود. در این پژوهش مقایسه جامعی بین این دو روش برای داده هاییاتاقان دانشگاه کیس وسترن انجام گرفت. ابتدا سه روش فیلتر هموارساز ساویتسکی - گولی SG، روش تجزیه مقدارهایمنفرد ۲ (SVD) و روش تجز یه مود متغیر ۳ (VMD) در نظر گرفته شدند. مجموعا ۳۹ ترکیب مختلف از این روش ها بکارگرفته شد و مدل های یک، دو و سه مرحله ای حذف نویز ساخته شدند. سپس از روش تبدیل موجک و ترکیب ۸۴ حالتمختلف از انواع موجک های پایه و روش های آستانه گذاری جهت حذف نویز استفاده شد . به منظور ارزیابی دقیق تر این روش هادر حذف نویز، در مرحله اول یک س یگنال سینو سی که به آن نویز گاوسی سفید اضافه شده بود، مورداستفاده قرار گرفت. دراین حالت، سیگنال سینوسی پاک برای ارزیابی وجود داشت. در مرحله دوم، این روش ها برای حذف نویر داده های یاتاقان توپیدانشگاه کیس وسترن مورد بررسی قرار گرف تن د. با محاسبه معیار نسبت س یگنال به نویز NRS برا ی سیگنال سینوسی،مشخص شد که در روش های چندمرحله ای، VMD-SG ، و در روش های تبدیل موجک، db۱۰-penallo بهترین عملکرد را داشتند. برای سیگنال ارتعاشی یاتاقان دانشگاه کیس وسترن نیز در روش ها تبدیل موجک روش dmey-heursure ، و در روش های چندمرحله ای VMD ، بهترین روش ها بودند. لازم به ذکر است که این رتبه بندی با معیار خطا ی مجذور میانگینمربعات ۵ (RMSE) تایید شدکلیدواژه ها
سیگنال ارتعاشات؛ حذف نویز؛ روش های تبدیل موجک؛ روش های چندمرحله ای.اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.