بررسی صرفه اقتصادی تامین انرژی صنایع ازطریق بورس، قرارداد دوجانبه و خرید نیابتی و تاثیر آن بر قیمت محصولات
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دهمین کنفرانس منطقه ای سیرد
- کد COI اختصاصی: CIRED10_105
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 319
نویسندگان
معاونت فروش و خدمات مشترکین، دفتر فروش انرژی شرکت توزیع نیروی برق استان فارس
معاونت فروش و خدمات مشترکین، دفتر فروش انرژی شرکت توزیع نیروی برق استان فارس شیراز، ایران
معاونت فروش و خدمات مشترکین، دفتر فروش انرژی شرکت توزیع نیروی برق استان فارس شیراز، ایران
معاونت فروش و خدمات مشترکین، دفتر فروش انرژی شرکت توزیع نیروی برق استان فارس شیراز، ایران
چکیده
رشد صنعتی و توسعه اقتصادی تا حد زیادی به مقدار و سطح استفاده کارآمد از حامل های انرژی ارتباط دارد و قیمت حاملهای انرژی به خصوص در صنایع انرژی بر که سهم انرژی مصرفی در هزینه های تمام شده محصول نهایی، نسبت به دیگر عوامل تولید بالا بوده و نقش تعیین کننده ای در قیمت نهایی محصول آنها دارد، از حساسیت بالایی برخوردار است. یکی از مهمترین حاملهای انرژی در این صنایع، برق است. بر اساس تصویب نامه هیئت وزیران کلیه مشترکین صنعتی برق با قدرت بالای پنج مگاوات می بایست نسبت به اخذ کد معاملاتی بورس اقدام نموده و موظفند برق مورد نیاز خود را از طریق انعقاد قرارداد دوجانبه با عرضه کنندگان برق یا خرید از بورس انرژی تامین نمایند. چنانچه مشترک اقدامی در جهت تامین برق به روش های ذکر شده صورت ندهد، به شرکت های مالک شبکه اجازه داده شده برق مصرفی را به نیابت از طرف مشترک تامین و بهای آن را براساس حداکثر قیمت برق در بازار عمده فروشی برق و یا حداکثر قیمت برق در بورس انرژی برای هر یک از بازه های میان باری، اوج بار و کم باری و با احتساب نیم درصد به عنوان حق العمل محاسبه نمایند. با توجه به نقش تعیین کننده هزینه های انرژی مصرفی به ویژه برق بر قیمت تمام شده محصول نهایی صنایع انرژی بر ، صرفه اقتصادی خرید انرژی برق از بورس انرژی و نیروگاهها نسبت به نرخ های مصوب نیابتی برای مشترکین صنعتی مهم بوده و بطور مستقیم بر قیمت تمام شده محصول های تولیدی آنها تاثیرگذار خواهد بود. در این مقاله با استفاده از تجارب اجرای این مصوبه برای مشترکین با قدرت بیش از پنج مگاوات و باتوجه به دستورالعمل نحوه و توالی صدور صورتحساب ، صرفه اقتصادی مشترکین صنعتی در شرایط تامین انرژی از طریق بورس/ نیروگاه و نیابتی از سوی مالک شبکه در جهت کمک به تصمیم گیری آنها تحلیل وبررسی گردیده است.کلیدواژه ها
بورس انرژی؛ خرید انرژی نیابتی؛ قرارداد دوجانبه؛ مشترکین صنعتیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از اینترنت اشیا در بهبود مدیریت بار و افزایش کارایی شبکه های برق
- بهینه سازی توان در سیستم های چند هسته ای با استفاده از یادگیری تقویتی و تخصیص منابع
- بررسی مدارهای مجتمع آنالوگ کم مصرف برای کاربردهای پزشکی
- Physical Layer Security in ۵G Networks Using ArtificialInterference
- یک روش جدید در سیستم های توصیه گر برای پیش بینی سلیقه کاربران با استفاده ازالگوریتم بهینه سازی نهنگ
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.