تاملی بر چالش های حقوقی قرارداد پیش فروش ساختمان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی حقوق ساخت
  • کد COI اختصاصی: ICLC03_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 421
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده معصومه موسوی شمامی

دانش پژوه مقطع کارشناسی ارشد حقوق بین الملل ،دانشگاه قم

احمدرضا توحیدی

عضو هیات علمی دانشیار گروه حقوق عمومی- بین الملل، دانشکده حقوق، دانشگاه قم

چکیده

امروزه یکی از روش های متدوال در معاملات املاک، پیش فروش ساختمان یا اپارتمان می باشد و می تواند بعنوان پیشران بخش صنعت ساختمان تلقی گردد در عین حال افراد در هنگام انعقاد این نوع قراردادها، بعضا دچار نگرانی و اضطراب از ضرر و زیان های احتمالی می شوند زیرا مبیع قابل رویت و بررسی نیست و توافق در ساخت آن برای بازه زمانی آتی صورت می گیرد و حتی برای سازندگان، مهندسین حامی و سرمایه گذار در امر ساخت ابنیه نیز علاوه بر مسائل و مشکلات ناشی از عبارات (wording) وشروط مندرج در قرارداد برخی مسائل اقتصادی مثلا زمانی که در بازار مسکن اختلال و یا نوساناتی ناشی از مسائل کلی تحریم، ارز و ... ایجاد می شود این مسائل می تواند مبانی اختلاف و تعارض حقوق و منافع را ایجاد نماید بنابراین این مسائل همیشه یکی از دغدغه های شهروندان و سازندگان در چنین معامله هایی بوده است. بنابراین لازم است در مورد قراردادهایی که در مورد املاک منعقد می شود دقت نظر حقوقی و فنی لازم بعمل بیاید لذا تنظیم قرارداد و پیش بینی مباحث مهم و اختلاف زا در آن، کمک کننده به آرامش خاطر طرفین می باشد در غیر این صورت ممکن است موجب توقف پروژه، ضررهای هنگفت زمانی، مالی و روحی برای طرف یا طرفین شود البته در این مسیر قوانینی وجود دارد که بخش اولیه ای از حقوق طرفین خصوصا مصرف کننده پیش بینی کرده است اما آن تمام فروضات تخلفات متصور در قراردادهای ساخت مسکن را پوشش نمی دهد لذا در این تحقیق با روش تحقیق توصیفی – تحلیلی و با استفاده از روش گردآوری کتابخانه ای سعی شده است تا به برخی از چالش های حقوقی قراردادهای ساخت (پیش فروش اپارتمان) تبیین گردد.

کلیدواژه ها

چالش های پیش فروش، حقوق ساخت،پیش فروش، ارکان قرارداد،پیش فروش آپارتمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.