بررسی تاثیر تمایل به تسهیم دانش کارکنان بر حوزه های استراتژیک موثر فدراسیون های ورزش های تیمی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه بازیابی دانش و نظامهای معنایی، دوره: 9، شماره: 31
  • کد COI اختصاصی: JR_JKS-9-31_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 198
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین قربانی

دانشجوی دکتری مدیریت ورزشی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران

جواد شهلائی باقری

دانشیار، گروه مدیریت ورزشی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران

فرزانه مظلومی

دانشجوی دکتری مدیریت ورزشی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران

میعاد قاسم زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت ورزشی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران

چکیده

هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش تمایل به تسهیم دانش کارکنان بر حوزه های استراتژیک موثر فدراسیون های ورزش های تیمی است. روش پژوهش حاضر، توصیفی و از نوع پیمایشی بود که براساس هدف ، کاربردی است. جامعه آماری پژوهش شامل کارکنان فدراسیون های ورزش های تیمی کشور (N=۳۵۰) می باشند که تعداد ۱۸۳ نفر با استفاده از جدول مورگان و به روش نمونه گیری تصادفی، به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار گردآوری این پژوهش با اقتباس از پرسشنامه های حوزه های استراتژیک سازمان مقیمی(۱۳۹۴) پرسشنامه تمایل به تسهیم دانش تیلور و تاد (۱۹۹۵) است که روایی صوری و محتوایی (CVR) این ابزارهای پژوهش مورد تایید اساتید و خبرگان دانشگاهی قرار گرفت. ضریب پایایی هر دو پرسشنامه بالای ۷/۰ بوده که نشان از پایایی قابل قبول پرسشنامه های مورد استفاده دارد. تحلیل داده ها با استفاده از شاخص های آمار توصیفی همچون توزیع فراوانی و آمار استباطی و روش مدل سازی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزئی (PLS) انجام شده است. نتایج نشان داد تمایل به تسهیم دانش کارکنان بر حوزه های استراتژیک فدراسیون های ورزش های تیمی تاثیرگذار است. تمایل به تسهیم دانش کارکنان بر فرهنگ با ضریب مسیر ۲۸۹/۰، بر زیرساخت با ضریب مسیر ۳۷۰/۰، بر توانمندی با ضریب مسیر ۴۵۷/۰، بر منابع با ضریب مسیر ۴۵۹/۰، بر اطلاعات با ضریب مسیر ۷۱۰/۰ تاثیر معناداری دارد. همچنین یافته ها حاکی از آن است مقدار GOF در این پژوهش، برابر با ۰.۲۵۷ است که نشان می دهد مدل پژوهش از برازش بالاتر از متوسط برخوردار است.

کلیدواژه ها

اشتراک دانش, تمایل به تسهیم دانش, حوزه های استراتژیک, فدراسیون های ورزش های تیمی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.