رابطه سواد اطلاعاتی و مهارتهای ارتباطی معلمان با خودکارآمدی تحصیلی با نقش تعدیلگر باورهای هوشی دانش آموزان
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: فصلنامه مدیریت و چشم انداز آموزش، دوره: 4، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_JMEPJ-4-2_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 195
نویسندگان
کارشناس ارشد علوم تربیتی ، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی ، واحد تنکابن، دانشگاه آزاد اسلامی ،تنکابن،ایران
استادیار ،گروه علوم تربیتی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی ، واحدتنکابن،دانشگاه آزاداسلامی،تنکابن،ایران
چکیده
پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه سواد اطلاعاتی و مهارتهای ارتباطی معلمان با خودکارآمدی تحصیلی با نقش تعدیلگر باورهای هوشی دانش آموزان انجام شد. روش تحقیق به لحاظ ماهیت، توصیفی-همبستگی و از حیث هدف کاربردی بود. جامعه آماری تحقیق را معلمان مدارس دخترانه متوسطه شهرستان رودسر به تعداد ۲۹۵ نفر و با نمونه آماری ۱۶۷ نفر و دانش آموزان مدارس دخترانه متوسطه شهرستان رودسر به تعداد ۴۰۰۶ نفر و با نمونه آماری ۲۱۶ نفر تشکیل دادند. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه های باورهای هوشی بابایی (۱۳۷۷)، خودکارآمدی تحصیلی جینگ و مورگان (۱۹۹۹)، سواد اطلاعاتی یزدانی (۱۳۹۱) و مهارتهای ارتباطی کوئین دام (۲۰۰۴) استفاده گردید. به منظور تحلیل داده ها از تکنیک معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار آماری Lisrel و نیز نرم افزار آماری Spss استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد بین سواد اطلاعاتی معلمان با خودکارآمدی تحصیلی دانش آموزان رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. بین مهارتهای ارتباطی معلمان با خودکارآمدی تحصیلی دانش آموزان رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. نتایج تحقیق نشان داد باورهای هوشی در رابطه سواد اطلاعاتی و مهارتهای ارتباطی معلمان با خودکارآمدی تحصیلی دانش آموزان نقش تعدیلگر دارد.کلیدواژه ها
سواد اطلاعاتی, مهارت های ارتباطی, خودکارآمدی تحصیلی, باورهای هوشیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.