پیش بینی عملکرد مهارتی افسران پلیس زن براساس خودکارآمدی؛ بررسی نقش میانجی انتظار موفقیت و مدیریت هدف

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه روانشناسی نظامی، دوره: 13، شماره: 52
  • کد COI اختصاصی: JR_JMPSA-13-52_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 158
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صدیقه سادات هاشمی

نویسنده مسئول: استادیار، گروه مدیریت منابع انسانی، دانشگاه علوم انتظامی امین، تهران، ایران .

چکیده

خودکارآمدی به عنوان یک اعتقاد فردی، می‎تواند الگوهای فکری، هیجانی و رفتاری فرد را به شدت متااثر سازد. همچنین انتظار از خود برای کسب نتایج مطلوب و مدیریت هدف، می‎توانند بر عملکرد تاثیر بگذارند. هدف این پژوهش، بررسی تاثیر خودکارآمدی با نقش میانجی انتظار کسب موفقیت و مدیریت هدف بر عملکرد مهارتی افسران پلیس زن شرکت کننده در مسابقات مهارت‎های پلیسی سال ۱۳۹۸ بود. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه اجرا، پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش را همه شرکت کنندگان در اولین دوره مسابقات مهارتی زنان پلیس به تعداد ۷۹ نفر تشکیل دادند که به صورت تمام شمار به وسیله پرسش نامه‎های روا و پایا [آلفای کرونباخ مدیریت هدف (۷۷۳/۰)؛ خودکارآمدی (۷۴۸/۰)؛ انتظار از خود (۷۵۹/۰) و کل پرسش نامه (۸۳۳/۰)] مورد پرسش قرار گرفتند و داده‎های ۷۱ پرسش نامه جمع آوری شده، با استفاده از نرم‎افزارهای SPSS۲۲ و Smart Pls۳ و آزمون‎های کلموگروف- اسمیرنف، تحلیل عاملی تاییدی و مدل‎یابی معادلات ساختاری، تحلیل شدند. پژوهش نشان داد که خودکارآمدی افراد، تاثیر مثبت و معناداری (۰۵/۰P< ) بر عملکرد مهارتی زنان پلیس در اجرای مهارت‎های پلیسی دارد. همچنین، خودکارآمدی از طریق انتظار از خود و مدیریت هدف، تاثیر غیرمستقیم مثبت و معناداری (۰۵/۰P< ) بر عملکرد مهارتی دارد. از آنجا که به اعتقاد باندورا، خودکارآمدی حداقل به چهار شیوه قابل افزایش است و مدیریت هدف نیز قابل یادگیری است، نتایج پژوهش می‎تواند مبنایی برای برنامه‎ریزی در راستای بهبود مهارت مدیریت هدف و افزایش خودکارآمدی افسران پلیس برای اجرای مهارت‎های پلیسی باشد.

کلیدواژه ها

مهارت‎های پلیسی, خودکارآمدی, زنان پلیس, مدیریت هدف, انتظار از خود

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.