ظرفیتها و جاذبه های گردشگری مناطق روستایی ایران
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: دومین همایش علمی سراسری دانشجویی جغرافیا
- کد COI اختصاصی: IGSCUT02_054
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 849
نویسندگان
دانشجویان کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه تربیت
چکیده
تحولات جهانی بعد از جنگ جهانی دوم از جمله در زمینه های گسترش شهرنشینی و ایجاد شهرهای بزرگ، آلودگی محیط های شهری ونیز افزایش اوقات فراغت منجر به گسترش گردشگری روستایی شده است. در دهه پایانی قرن بیستم، بسیاری از برنامه ریزان اجتماعی – اقتصادی، گردشگری را روشی مطمئن با چشم انداز بسیار روشن برای توسعه روستاها معرفی کرده اند. در این زمینه بالا رفتن استانداردهای زندگی، گسترش فراگیر تعطیلات همراه با دستمزد، توسعه مداوم تسهیلات مسافرت جمعی بویژه اتومبیل شخصی، تشکیلات بزرگ مقیاس تسهیلات مربوط به تفریحات سالم نقش بسیار تعین کننده ای بر عهد داشته اند. در ایران اولین بار در برنامهششم عمرانی قبل از انقلاب در قالب سیاست های اساسی عمران روستایی به این موضوع پرداخته شد و توسعه گردشگری در محیط روستایی به عنوان یکی از راه کارهای ایجاد کار مولد و جلوگیری از بیکاری و کم کاری در سطح روستاها مطرح گردید. جاذبه ها، امکانات و قابلیت های توسعه گردشگری در نواحی روستایی کشور بسیار متنوع و گسترده می باشد. بنابراین، با توجه به اهمیت گردشگری در فرایند برنامه ریزی توسعه روستایی، توجه به مدیریت محیط زیست، مشارکت های محلی، قوانین صریح و محکم در زمینه گردشگری روستایی ضروری به نظر می رسد. مقاله حاضر در پی بررسی ظرفیت ها و جاذبه های گردشگری مناطق روستایی در ایران است. در این راستا جهت دستیابی به نتیجه، از روش شناسی تحلیلی - توصیفی با روش کتابخانه ای استفاده می شود.کلیدواژه ها
ظرفیتها و جاذبه ها، گردشگری روستاییمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.