تاثیر ال-کارنیتین و نوع چربی بر عملکرد و برخی فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: مجله تحقیقات تولیدات دامی، دوره: 1، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_ARGU-1-4_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 308
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
استاد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
استادیار گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، دانشکده کشاورزی، تبریز
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
کارشناس ارشد علوم دامی، مدرس هنرستان کشاورزی شهید اسماعیلی نقده
چکیده
برای انجام این تحقیق،۲۴۰ قطعه جوجه نر یک روزه سویه راس ۳۰۸ در قالب یک طرح کاملا تصادفی با ۶ تیمار و ۴ تکرار به ازای هر تیمار و ۱۰ جوجه در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل: ۱) جیره حاوی ۵% چربی گیاهی (جیره فاقد ال-کارنیتین)، ۲) جیره حاوی ۵% چربی گیاهی و ۳۰۰ میلی گرم ال-کارنیتین، ۳) جیره حاوی ۵% چربی حیوانی (جیره فاقد ال-کارنیتین)، ۴) جیره حاوی ۵% چربی حیوانی و ۳۰۰ میلی گرم ال-کارنیتین، ۵) جیره حاوی مخلوط چربی گیاهی و حیوانی (به نسبت مساوی ۵/۲ درصد) فاقد ال-کارنیتین، ۶) جیره حاوی مخلوط چربی گیاهی و حیوانی (به نسبت مساوی ۵/۲ درصد) با ۳۰۰ میلی گرم ال-کارنیتین است. در پایان آزمایش (۴۲ روزگی)، یک قطعه جوجه از هر واحد آزمایشی خون گیری و فراسنجه های خونی آنالیز شد. نتایج نشان می دهد که تیمار حاوی چربی حیوانی و ال-کارنیتین باعث افزایش وزن جوجه ها در دوره رشد و کل دوره شد (۰۵/۰P< ). افزودن ال-کارنیتین در جیره حاوی چربی حیوانی باعث کاهش معنی دار مصرف خوراک شد (۰۵/۰P< ). افزودن سطح ۳۰۰ میلی گرم ال-کارنیتین در مقایسه با سایر تیمارها ضریب تبدیل خوراک را در دوره رشد به ۶۸/۱ و کل دوره به ۵۵/۱ کاهش داد (۰۵/۰P< ). استفاده از ال-کارنیتین تاثیر معنی داری بر میزان گلوکز و HDL خون نداشت (۰۵/۰< P). ولی افزودن ال-کارنیتین در جیره طیور باعث کاهش کلسترول، تری گلیسیرید، LDL و VLDL خون شد (۰۵/۰P< ).کلیدواژه ها
ال-کارنیتین, جوجه های گوشتی, عملکرد, فراسنجه های خونی, نوع چربیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.