استفاده از قانون بازده نزولی به منظور تفکیک لیزین و متیونین مصرفی به نیازمندی های نگهداری و رشد در جوجه های گوشتی نر جوان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله تحقیقات تولیدات دامی، دوره: 2، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_ARGU-2-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 111
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن درمانی کوهی

استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان

چکیده

در این مطالعه با استفاده از داده های آزمایشی برگرفته شده از مقالات معتبر بین المللی، کاربردی بودن مدل رشدی مونومولکولر در راستای فراهم نمودن تخمین هایی برای نیازمندی­های نگهداری و رشد به لیزین و متیونین در جوجه های نر جوان مورد ارزیابی قرار گرفت. به منظور تجزیه و تحلیل آماری داده ها از رویه NLMixed برنامه آماریSAS  استفاده شد. جهت اعتبارسنجی مدل، از معیارهای متفاوتی از قبیل نحوه رفتار مدل در برازش داده ها، معیارهای آماری (ضریب تعیین و اشتباه معیار) و همچنین معنی دار بودن نیازهای برآورده شده توسط مدل از نظر بیولوژیکی استفاده شد. در مطابقت با نحوه رفتار مورد انتظار از مدل، متوسط راندمان استفاده از لیزین و متیونین در سطوح مصرفی پائین این اسیدهای آمینه در مقایسه با سطوح مصرفی بالاتر بیشتر بود و با افزایش سطح مصرف اسیدهای آمینه، این راندمان کاهش پیدا کرد. با توجه به توانایی مدل در برازش داده ها و همچنین مطابقت نزدیک بین تخمین های صورت گرفته توسط مدل و مقادیر گزارش شده توسط سایر محققین، نتایج نشان دهنده کاربردی بودن این مدل در راستای برآورد نیازمندی­های نگهداری و رشد به لیزین و متیونین در جوجه های گوشتی است.

کلیدواژه ها

جوجه های گوشتی, قانون بازده نزولی, لیزین, متیونین, نیازمندی های نگهداری و رشد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.