اثر افزایش شوری بر تغییرات سیمای گیاهی منطقه تحت تأثیر گنبد نمکی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین همایش منطقه ای اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی
  • کد COI اختصاصی: SHOUSHTARECO01_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 991
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریده کمانه

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس- گروه زیست شناسی

رضا قضاوی

دانشگاه شیراز- دانشکده کشاورزی

محمدرضا هادی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس- گروه زیست شناسی

اشکان کاظمی

دانشگاه آزاد اسلامی واحدبیضاء

چکیده

گیاهانی که در شوره زارها رشد میکنند همگی شورپسند و جزء گیاهان هالوفیت می باشند. این گیاهان نسبت به تنش شوری مقاومت نشان می دهند که به خاطر خصوصیات ریخت شناسی خود قادر به دفع نمک های اضافی از اندامهای خود هستند. برای انجام این تحقیق، منطقه تحت تأثیر گنبد نمکی با توجه به فاصله از گنبد نمکی مورد مطالعه، به 3 زون نسبتا همگن تقسیم شد؛ سپس در هر زون 4 ترانسکت 100 متری مستقر گردید. در طول هر ترانسکت، پوشش گیاهی منطقه با استفاده از روش زوجهای تصادفی محاسبه گردید. به منظور تأثیر تنش شوری خاک منطقه بر گیاهان، از هر زون 2 نمونه خاک از عمق 20-0 ,40-20 سانتی متری برداشت شد و میزانPH ، EC و املاح خاک در آزمایشگاه تعیین گردید. نتایج حاصله نشان داد که میزان PH و EC در زون 3 بیشتر و در زون 2 به خاطر وضعیت توپوگرافی و زهکشی ضعیف، کمتر است. همچنین بیشترین میزان املاح مربوط به زون 3 می باشد که با کمترین شیب توپوگرافی و بیشترین فاصله از گنبد نمکی به صورت دشت در آمده است. این تغییرات در سیمای گیاهی منطقه مؤثر بوده و همه گیاهان را به سمت گیاهان هالوفیت سوق داده است

کلیدواژه ها

شوره زارها، هالوفیت، تنش، گنبدهای نمکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.