مقایسه روشهای بسته بندی انارهای تجاری آبدانان استخوانی طبس و میخوش عقدا یزد و تاثیرروی کیفیت و ارزش افزوده آن

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: همایش ملی انار
  • کد COI اختصاصی: ANAR01_132
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 969
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا وظیفه شناس

دانشجوی دکترای باغبانی دانشگاه فردوسی مشهد و عضو هیات علمی مرکز تحقیق

حامد پورطالبی فیروزآبادی

دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته مکانیزاسیون کشاورزی دانشگاه آزاد اسل

مرتضی الماسی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

علی محمد برقعی

چکیده

انار میوه ایست گرمسیری که در مناطق حاشیه کویر دارای کیفیت بیشتری می باشد . مصرف این میوه به صورت تازه در بین اکثرملل از محبوبیت بالایی برخوردار است . در صورتیکه این میوه مدت زمان بیشتری به صورت تازه نگهداری شود، می تواند ارزشافزوده بالاتری را برای تولیدکننده و فروشنده و از طرف دیگر لذت بیشتری را برای مصرف کننده داشته باشد .در این تحقیق دو رقم انار ملس عقدا و آبدانان استخوانی طبس انتخاب شدند . کلیه انارها در سه محیط دمایی کنترل شدند . دمای شش درجه به پیشنهاد تحقیقی در اسپانیا و صفر درجه که در تحقیقی در ایران پیشنهاد داده شده بود و روش آخر، روش مرسوم محلی که نگهداری در دمای محیط بود انتخاب شد. از طرف دیگر سه روش نگهداری برای این کار انتخاب شد . در روش اول میوه ها داخل توری های فومی مخصوص نگهداری گلابی قرار گرفتند، در روش دوم آنها داخل کاغذهای روغنی مخصوص نگهداری مرکبات گذاشته شدند و در روش آخر میوه ها داخل جعبه های پلاستیکی بدون پوشش خاص بودند. تاثیر سه تیمار دما، رقم و روش نگهداری روی میزان تغییراتTSS% ،TA% ، PH بررسی شد . تفاوت رقم تاثیر معنی داری روی تغییر این صفات داشت اما سایر تیمارها روی صفات فوق تاثیر معنی داری نداشتند. همچنین شاخص دیگری به نام شاخص بازارپسندی اندازه گیری شد . دراین مقایسه نظر مصرف کننده ها در مورد ظاهر و کیفیت دانه ها و پوست میوه جویا شده و به صورت درصدی رتبه بندی گردید . بر طبق شاخص بازارپسندی، داشتن پوشش در حفظ کیفیت ظاهری میوه تاثیر بسیار معنی داری داشت .نگهداری میوه ها در دمای پایین و بدون پوشش نیز روی حفظ کیفیت دانه ها موثر بود

کلیدواژه ها

انبارمانی، انار، پس از برداشت، انار میخوش عقدا یزد، انار استخوانی آبدانان طبس، بسته بندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.