بررسی رفتار فشاری لانه زنبوری تقویت شده با فوم پلی یورتان و لوله مدور فیبر کربنی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین همایش کاربرد کامپوزیت در صنایع ایران
  • کد COI اختصاصی: IRANCOPM03_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 211
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول صفدری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه شهید بهشتی، دانشکده مهندسی مکانیک و انرژی، گروه مواد ومتالورژی

محمود سمیع زاده

استادیار مهندسی مواد و متالورژی

چکیده

لانه زنبوری ها با کاربرد نسبتا گسترده در صنعت و مزایای فراوان دارای محدودیت هایی هم نیز می باشند. از خواص لانه زنبوری می توان به قابلیت جذب انرژی ویژه و استحکام ویژه بالا اشاره کرد و از محدودیت های لانه زنبوری ها می توان استحکام فشاری نه چندان بالا در بارگذاری های دینامیکی و خستگی در سازه های بزرگ را نام برد. حال با توجه به خصوصیات این سازه در صنعت می توان با استفاده از روشهایی خاص و انجام و تغییر دادن چند عامل مانند تغییر در شکل سازه (هندسه ) لانه زنبوری ، تقویت لانه زنبوری با تاثیر مواد تقویت کننده و تغییر در الگوی مواد پر شده در لانه زنبوری این محدویت ها و خواص را بهینه کرد تا پتانسیل کاربرد در صنایع مختلف اعم از صنایع هوا فضا، خودرو و ... را داشته باشد. در تحقیق حاضر، نمونه های لانه زنبوری آلومینیوم بصورت تو خالی و نیز پر شده با لوله های مدور فیبر کربن مغزی فوم پلی یورتان تزریق شده و طبق الگوهای متفاوت در درون لانه زنبوری بررسی شدهاند. برای بررسی رفتار فشاری نمونه ها، آزمون فشار تک محوری در جهت عمود مورد استفاده قرار گرفت . بر اساس منحنی نیرو-جابجایی ، رفتار نمونه های لانه زنبوری تحت فشار به سه ناحیه استحکام فشاری بیشینه ، استحکام فشاری میانگین و چگالش تقسیم شده که مقادیر کمی این سه ناحیه در نمونه ها با الگوی های مخلتف ، متفاوت بوده است و بررسی ها منجر به انتخاب الگوی نمونه گردید. وجود همزمان لوله و فوم در بهبود استحکام فشاری لانه زنبوری نسبت به لانه زنبوری خالی کاملا موثر بوده و منجر به ارتقای آن به میزان قابل توجهی شده است که استحکام فشاری میانگین ۱۰۲۲درصد و استحکام فشاری بیشینه ۷۰۵درصد افزایش نشان داده است و کرنش شکست حدود۷۰ درصد کاهش داشته است .

کلیدواژه ها

استحکام فشاری - فوم پلی یورتان- لانه زنبوری - لوله فیبر کربنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.