تاثیر ریز ساختار لاستیک استایرن بوتادین محلولی بر مقاومت سایشی وسینتیک پخت آمیزههای پر شده با سیلیکای اصلاح شده

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین همایش کاربرد کامپوزیت در صنایع ایران
  • کد COI اختصاصی: IRANCOPM03_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 274
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

المیرا وفاکیش

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت مدرس تهران گروه مهندسی پلیمر ، دانشکده مهندسی شیمی ، دانشگاه تربیت مدرس ، تهران

مهدی رزاقی کاشانی

دانشیار دانشگاه تربیت مدرس تهران گروه مهندسی پلیمر ، دانشکده مهندسی شیمی ، دانشگاه تربیت مدرس ، تهران

چکیده

ریز ساختار لاستیک برکیفیت نهایی محصول تاثیر گذار است . اخیرا بحث و بررسی تاثیر ساختارهای مختلف لاستیک استایرن بوتادین مطرح شده که برای موضوع تایر سبز با خواص بهینه به شدت مورد توجه قرار گرفته است . در تایرهای نسل جدید یا تایر سبز، از لاستیک استایرن بوتادین محلولی در کنار ذره تقویت کننده سیلیکا در آمیزه رویه تایر مورد استفاده قرار می گیرد. برهم کنش فیزیکی پرکننده و این نوع الاستومرها نقش مهمی در کنترل رفتار دینامیکی مکانیکی و همچنین سینتیک پخت گوگردی آمیزه های لاستیک استایرن بوتادین محلولی با سیلیکای اصلاح شده از یک سو و خواص نهایی تایر مانند مقاومت غلتشی ، قدرت ترمزگیری ، و مقاومت سایشی تایرهای حاصل دارد. در این مقاله بصورت روشمند تاثیر ریز ساختار مختلف زنجیر چهار نوع لاستیک استایرن بوتادین محلولی بر روی مقاومت سایشی و نیز سینتیک پخت آمیزه های رویه تایر مورد توجه قرار گرفته است و نشان داده شد که درصد مونومر وینیل در ریز ساختار اصلی زنجیری پلیمری به دلیل بالابردن بر همکنش پرکنند-پلیمر می تواند مقاومت سایشی را بهبود دهد چرا که اتلاف ویسکوالاستیک از این طریق افزایش می یابد. در واقع می توان بیان نمود که افزایش درصد وینیل با افزایش اتلاف به نفع سایش است که در آن پارامترهای اتلاف و رشد ترک و از طرف دیگر استحکام مکانیکی نقش مهمی ایفا می کنند . هم چنین نتایج حاصل از رئومتر دیسک نوسانی نشان داد که با افزایش ریز ساختار وینیل ، سرعت پخت کاهش می یابد که به نوبه خود بر خواص نهایی لاستیک رویه تایر موثر است .

کلیدواژه ها

ریز ساختار لاستیک استایرن بوتادین محلولی - سیلیکای اصلاح شده - سینتیک پخت مقاومت سایشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.