بررسی پتانسیل تولید بیواتانول از بقایای لیگنوسلولزی محصولات به عنوان انرژی تجدیدپذیر در ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی فناوری و مدیریت انرژی
  • کد COI اختصاصی: IEAC08_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 165
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمانه ترابی

دانشجوی دکتری، گروه فنی کشاورزی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران، ایران

سیدرضا حسن بیگی

پروفسور، گروه فنی کشاورزی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

زیست توده های لیگنوسلولزی به عنوان ماده ی اولیه در دسترس و تجدیدپذیر برای تولید بیواتانول هستند. در ایران پتانسیل بزرگی از بقایای لیگنوسلولزی محصولات برای تولید بیواتانول وجود دارد که موجب می شود تا با استفاده از این بقایا، وابستگی به زغال سنگ و نفت کاهش یابد. این مطالعه با داده های تولید محصولات زراعی و باغی منتشر شده توسط وزارت جهاد کشاورزی ایران و داده های آمار جهانی فائو انجام شد. در این تحقیق توجه بیشتری به تولید بیواتانول از بخش های غیرخوراکی غنی از کربوهیدرات شده است که به طور عمده به عنوان مواد زاید از محصولات زراعی حاصل می شود و شامل پوست، باگاس، کاه، پوسته و چوب می باشد. مشخص شد که باقیمانده محصولات (زیست توده) از ۴.۲۷ میلیارد تن در سال ۲۰۰۹ به ۵.۲۵ میلیارد تن در سال ۲۰۱۸ با نرخ ۲۲.۸ درصد به صورت جهانی افزایش یافته است که ایران ۰.۹۳ درصد از آن را به خود اختصاص می دهد. این میزان درصد بقایای مزرعه و پس از فرایند به ترتیب قادر به تولید ۱۷.۹ میلیارد لیتر و۲.۳ میلیاردلیتر بیواتانول در سال ۲۰۱۸ بوده است.

کلیدواژه ها

انرژی تجدید پذیر، بیواتانول، بیومس، سلولز.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.