بررسی بازتاب جرم و مجازات، از دیدگاه هنرمندانه ی برخی شاعران، با رویکرد قانون مجازات اسلامی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین پژوهشی در فقه، حقوق و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: ARSCS11_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 298
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدضیاءالدین موسوی

دانش آموخته رشته حقوق عمومی، دانشگاه علمی کاربردی شهرستان نهاوند، ایران

چکیده

جرم و جنایت به انگیزه های گوناگون در جوامع بشری روی می دهد که لازمست قوانین بازدارنده از ارتکاب آن ها جلوگیری کرده، بزهکاران را تنبیه، ارشاد و یا مجازات نماید. در ایران اسلامی، احکام حقوقی قرآن مجید،سرچشمه قوانین مدون کشور گردیده که با توجه به عرف و سنت و شریعت، بر آنست تا جامعه مسلمین را به سوی صلاح و فلاح رهنمون گردد. این پژوهش به روش توصیفی تحلیلی به بررسی جرم و مجازات بزهکاراناز دیدگاه هنرمندانه برخی شاعران در پهنه ادب فارسی پرداخته و به این نتایج دست یافته است که: در طول تاریخ، شاعران و نویسندگان، آموزه های انسانی و اسلامی را در آثار خود به گونه ای غیرمستقیم رواج داده اند وبسیاری از آنان در پیشگیری از بزهکاری و پاکسازی درونی اشخاص و سلامت جامعه کامیاب بوده اند. اگر چه گاه به صورت طنز و مطایبه، تابوشکنی کرده یا برخی ناهنجاری ها را در آثار خویش بکاربرده اند اما هدف آنان اصلاح نابسامانی های جامعه بوده است. شاعرانی همچون، سنایی، عطار، مولوی، سعدی و حافظ و ... با استفاده از آموزه های دینی و مبانی عرفانی اشعاری سروده اند که پس از گذشت قرن ها هنوز می تواند سرمشق و الگوی رفتاری افراد در زندگی جمعی و ضامن سلامت جامعه کنونی باشد.

کلیدواژه ها

قرآن مجید، عرف، قانون، جرم، شعر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.