اثر عصاره آویشن شیرازی بر جمعیت میکروبی روده، کلسترول و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی تغذیه شده با جیره های حاوی چربی و بدون آن

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله تحقیقات تولیدات دامی، دوره: 5، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_ARGU-5-3_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 126
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم نوبخت

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان

حسن درمانی کوهی

دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان

مازیار محیطی اصلی

استادیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان

چکیده

این آزمایش با استفاده از ۲۴۰ قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس ۳۰۸ در قالب طرح کاملا تصادفیبا ۶ تیمار، ۴تکرار و ۱۰ قطعهپرنده در هر تکرارانجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: ۱، ۲- جیره­های فاقد عصاره آویشن با و بدون چربی در کل دوره، ۳، ۴- جیره حاوی ۵/۰ درصد عصاره آویشن با و بدون چربی در کل دوره و ۵، ۶- جیره حاوی ۵/۰ درصد عصاره آویشن با و بدون چربی در دو هفته آخر، بودند. شاخص­های عملکردی جوجه­ها (افزایش وزن، مصرف و ضریب تبدیل خوراک) به­صورت هفتگی اندازه­گیری و دوره­ای مقایسه شدند. تعیین جمعیت میکروبی و محتوای کلسترول گوشت روی ۲ جوجه از هر تکرار در سن ۴۲ روزگی انجام­ شد. جیره­های حاوی چربی، افزایش وزن و خوراک مصرفی روزانه بیشتر و ضریب تبدیل خوراک کمتری در مقایسه با جیره­های بدون چربی داشتند (۰۵/۰> P). استفاده از عصاره آویشن شیرازی اثر معنی­داری بر عملکرد جوجه­های گوشتی نداشت (۰۵/۰< P)، ولی استفاده از آن منجر به کاهش معنی­دار کلسترول بافت ران (۷۶/۸۳ در مقابل ۶۴/۸۵ میلی­گرم در ۱۰۰ گرم) در مقایسه با گروه شاهد شد (۰۵/۰P< ). کمترین (log۱۰ CFU/g ۳۹/۶) و بیشترین (log۱۰ CFU/g ۲/۷) شمار کلونی­های اشریشیاکلی و لاکتو­باسیلوس در تیمارهای حاوی آویشن با چربی درکل دوره مشاهده شد (۰۵/۰P< ). عصاره آویشن شیرازی اثر معنی­داری روی وزن نسبی اجزاء لاشه و اندام­های گوارشی نداشت (۰۵/۰P> ). بطور کلی در این آزمایش استفاده از عصاره آویشن شیرازی به مدت ۴۲ روز در جیره جوجه­های گوشتی منجر به کاهش کلسترول عضله ران در طی ذخیره­سازی و بهبود جمیعت میکروبی روده شد.

کلیدواژه ها

جوجه های گوشتی, چربی جیره ای, عصاره آویشن شیرازی, کلسترول گوشت, میکروفلور روده

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.