احیا مارمالاد سنتی به رب و بررسی خواص فیزیکوشیمیایی و حسی آن

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: همایش ملی انار
  • کد COI اختصاصی: ANAR01_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2195
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر عبدالهی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واح

مسعود شفافی زنوزیان

عضو هیئت علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار

محمدحسین خداپرست

عضو هیئت علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد

زهرا شیخ الاسلامی

عضو هیئت علمی گروه علوم و صنایع غذایی مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی و مناب

چکیده

مارمالاد به رب فراورده ای سنتی است و از جوشاندن آب انار همراه با پوره میوه به و شکر تهیه می شود. در این پژوهش بررسی تاثیرمیوه ی به ( صفر درصد، 10 درصد، 25 درصد و 40 درصد) و شکر (صفر درصد، 10 درصد، 20 درصد و 30 درصد) بر خصو صیات حسی (طعم، رنگ، قوام، سفتی، چسبندگی، قابلیت گسترده شدن بر روی نان و پذیرش کلی)، خصو صیات شیمیایی (اسیدیته pH بریکس و مواد جامد کل ) و رنگ ( شاخص هاb* و L* a* مارمالاد به رب صورت پذیرفت . آزمون داده ها با استفاده از طرح کاملا تصادفی با آرایش فاکتوریل انجام گرفت. نتایج نشان داد افزایش پوره میوه به باعث افزایش مطلوبیت سفتی و چسبندگی و کاهش مطلوبیت رنگ می شود اضافه کردن پوره میوه به و شکر باعث کاهش اسیدیته و افزایش pH و مواد جامد کل می شود P< 0/05و اضافه کردن پوره میوه به باعث کاهشb* و a* و اضافه کردن شکر باعث افزایش L* و b* ، a* می شود بررسی ها نشان داد بهترین تیمار نمونه حاوی 25 درصد میوه به و 20 درصد شکر می باشد و بدترین تیمار نمونه حاوی 40 درصد میوه به و بدون شکر است

کلیدواژه ها

انار، خواص حسی، خواص فیزیکو شیمیایی، مارمالاد، میوه به

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.