رابطه رهبری معنوی با رفتار پویای شغلی کارشناسان تربیت بدنی ادارات آموزش و پرورش با نقش میانجی ایمنی روانشناختی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوفصلنامه مدیریت منابع انسانی در ورزش، دوره: 10، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_SHM-10-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 159
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی تقی زده

دانشجوی دکتری مدیریت ورزشی، واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایران

ناصر بای

استادیار گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران

اکرم اصفهانی نیا

استادیار گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایران

سعید قربانی

استادیار گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایران

چکیده

هدف: هدف اصلی این پژوهش، تعیین رابطه رهبری معنوی با رفتار پویای شغلی کارشناسان تربیت بدنی ادارات آموزش و پرورش با نقش میانجی ایمنی روانشناختی بود. روش شناسی: پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود که به صورت میدانی انجام شد و جامعه آماری آن شامل کلیه کارشناسان تربیت بدنی ادارات آموزش و پرورش کشور (۱۱۴۱ نفر) بود که ۲۸۸ کارشناس به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. سه پرسش نامه استاندارد رهبری معنوی فرای و همکاران (۲۰۰۵)، ایمنی روانشناختی ادموندسن و لی (۲۰۱۴) و رفتار پویای شغلی پارکر و همکاران (۲۰۰۸) جهت گردآوری داده های پژوهش استفاده شدند. تجزیه و تحلیل داده های پژوهش در دو بخش توصیفی و استنباطی انجام شد. یافته ها: نتایج پژوهش نشان دهنده رابطه مثبت و معنی دار بین رهبری معنوی و ایمنی روانشناختی بود (۷۹۲/۰=β، ۶۸۰/۳۵=t). همچنین بین رهبری معنوی و رفتار پویای شغلی کارشناسان تربیت بدنی رابطه مثبت و معنی داری مشاهده گردید (۳۱۵/۰=β، ۹۱۳/۴=t). بخش دیگری از نتایج پژوهش نشان داد رابطه مثبت و معنی داری بین ایمنی روانشناختی و رفتار پویای شغلی کارشناسان وجود دارد (۵۵۲/۰=β، ۳۹۳/۹=t). در نهایت نتایج نشان داد رابطه رهبری معنوی با رفتار پویای شغلی کارشناسان تربیت بدنی با نقش میانجی ایمنی روانشناختی، مثبت و معنی داری می باشد (۵۸۱/۰=β، ۰۵۵/۹=t). نتیجه گیری: با توجه به نتایج پژوهش می توان چنین نتیجه گیری کرد استفاده مدیران از شیوه رهبری معنوی می تواند موجب افزایش ادراک ایمنی روانشناختی و رفتار پویای شغلی در کارشناسان تربیت بدنی ادارات آموزش و پرورش گردد.

کلیدواژه ها

انگیزش درونی, ارزش های مشترک, بازخورد, رفتارهای فرانقشی, یادگیری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.