ارائه مدل ساختاری عوامل پیشگیری فساد اداری
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: پژوهشهای مدیریت عمومی، دوره: 15، شماره: 57
- کد COI اختصاصی: JR_MR-15-57_011
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 182
نویسندگان
دانشجوی دکتری، گروه مدیریت،دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد چالوس، مازندران، ایران
استادیار، گروه مدیریت، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد چالوس، مازندران، ایران
استادیار ، گروه حسابداری، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحدچالوس، ایران
استاد یار، گروه مدیریت ، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد چالوس، مازندران، ایران.
چکیده
با توجه به افزایش فساد اداری در سازمانها و نقش گسترده ناهنجاریهای رفتارهای فردی و ایجاد فساد اداری و گستردگی این پدیده، بررسی و ارائه یک راهحل سازنده در جلوگیری از این معظل میتواند نقش مهمی و موثری درسلامت جامعه داشته باشد. هدف اصلی پژوهش حاضر ارائه مدل جامع ساختاری از عوامل موثر در پیشگیری فساد اداری دستگاههای آموزشی میباشد. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی- توسعه ای و به لحاظ اجرا آمیخته - اکتشافی است. جامعه آماری در سطح کیفی، خبرگان دانشگاههای تهران و در سطح کمی شامل کارکنان، کارشناسان و مدیران دانشگاههای تهران است. برای گردآوری داده ها در مرحله کیفی، از مصاحبه نیمه باز با خبرگان به روش دلفی در دو دور و در مرحله کمی، از پرسشنامه برای نظرسنجی از کارکنان استفاده شده است. جهت دستیابی به میزان اعتبار همگرا و همبستگی داده های جمع آوری شده از آزمون های پایایی مرکب و میانگین واریانس استفاده شد. نتایج پزوهش نشان داده است مدلISM تحقیق برای عوامل موثر در پیشگیری فساد اداری دستگاههای آموزشی در بالاترین سطح، عوامل فردی و عوامل سازمانی قرارگرفته است. درسطح دوم، عوامل مدیریتی، عوامل فرهنگی وعوامل سیاسی قرار داشته و درسطح سوم، عوامل قضایی (قانونی) قرار دارد. بنابراین تمامی عواملاثرگذار بر پیشگیری از فساد اداری دستگاههای آموزشی از وضعیت مطلوبی برخوردار اند. درحالی که (عوامل مدیریتی) وضعیت مناسبی ندارند.کلیدواژه ها
مدل ساختاری, پیشگیری, فساد اداری, موسسات آموزشی, دانشگاه های استان تهراناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.