بررسی پتانسیل کاربرد نانو ذره نانوپروسیل-۱((lus-۱ به عنوان حامل باکتری حل کننده فسفات در فرایند تولید زادمایه نانوبیولوژیک

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دوفصلنامه زیست شناسی خاک، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SBJ-1-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 159
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شایان شریعتی

مدانشجوی سابق کارشناسی ارشد دانشگاه تهران

حسینعلی علیخانی

دانشیار دانشگاه تهران

احمد علی پوربابایی

استادیار دانشگاه تهران

چکیده

هدف پژوهش حاضر بررسی توانایی ماندگاری باکتری سودوموناس فلورسنس به عنوان یکی از باکتری­های حل کننده فسفات بر روی نانوپروسیل-۱(lus-۱، نانوذرات سیلیسی) به عنوان حامل باکتری در تولید زادمایه نانوبیولوژیک بود. تیمارهای حامل مورد بررسی شامل: نانوپروسیل-۱، ورمی­کمپوست، بنتونیت، خاک فسفات، و فرمولاسیون­های متفاوت از این مواد بود. بعد از تلقیح مواد حامل با باکتری سودوموناس فلورسنس زادمایه­ها ابتدا به مدت ۱۵ روز در انکوباسیون (دمای ۲۸ درجه سانتیگراد) و سپس در دمای ۴ درجه سانتیگراد به مدت ۱۸۰ روز نگهداری شدند. جمعیت باکتری­ها به روش کشت مستقیم در پلیت بر حسب CFU g -۱ در زمان های ۰، ۱۵، ۳۰، ۶۰، ۹۰ ، ۱۲۰ ،۱۵۰ و ۱۸۰ روز شمارش شد. نتایج پس از ۱۵ روز انکوباسیون نشان دهنده کاهش تعداد باکتری به جزء تیمار حامل ورمی کمپوست بود. به طوری که کمترین جمعیت را تیمار نانوپروسیل-۱ به تنهایی و تیمار ترکیبی (نانوپروسیل-۱+ بنتونیت+ خاک فسفات) با جمعیت صفر و بیشترین جمعیت را تیمار ورمی­کمپوست با جمعیت ۱۰۷×۷۷/۷ دارا بودند. در پایان دوره نگهداری، جمعیت تیمارهای ترکیبی حاوی نانوذره  lus-۱ (نانوپروسیل-۱+ ورمی­کمپوست+ بنتونیت و نانوپروسیل-۱+ ورمی­کمپوست+ بنتونیت+ خاک فسفات) نسبت به ورمی­کمپوست با جمعیت (۱۰۷×۴۲/۲) نسبتا فزونی یافته و به ترتیب با ۱۰۷×۴۵/۶ و ۱۰۷×۱۹/۴  بیشترین جمعیت را دارا بودند. نتایج این پژوهش نشان داد، استفاده از نانوپروسیل-۱ به تنهایی احتمالا بدلیل pH و قابلیت هدایت الکتریکی بالا و موارد ناشناخته دیگر برای کاربرد به عنوان حامل باکتری مناسب نیست، ولی استفاده از این حامل به صورت مخلوط با حامل­های دیگر به دلیل اثر تعدیل کنندگی سایر مواد، به عنوان حامل باکتری می­تواند پیشرفتی نو در تولید زادمایه­های نانو بیولوژیک باشد.

کلیدواژه ها

بنتونیت, خاک فسفات, سودوموناس فلورسنس, نانوذره, ورمی کمپوست

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.