طراحی و آزمون مدلی برای تحلیل سیستم توسعه ورزش کارگری کشور

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه علوم ورزش، دوره: 14، شماره: 46
  • کد COI اختصاصی: JR_SSQJ-14-46_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 175
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حجت پهلوان یلی

دانشجوی دکتری مدیریت ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین ،قزوین، ایران

رحیم رمضانی نژاد

استاد مدیریت ورزشی دانشگاه گیلان

مهدی نادری نسبت

استادیار مدیریت ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین،قزوین ،ایران

چکیده

هدف از این پژوهش طراحی و آزمون مدلی برای تحلیل سیستم توسعه ورزش کارگری کشور بود. این تحقیق از نظر نوع توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری تحقیق را مدیران، کارشناسان و مربیان حوزه ورزش کارگری کشور تشکیل دادند. نمونه­ آماری به تعداد قابل کفایت جهت آزمون مدل در نرم­افزار اسمارت پی­ال­اس انتخاب شد (۱۵۳ نفر). روش نمونه­گیری از نوع قضاوتی و هدفمند بود. ابزار پژوهش، پرسشنامه­ محقق ساخته­ای مشتمل بر ۹۹ سوال و ۱۹ متغیر در مقیاس ۵ گزینه لیکرت می­باشد. اعتبارسنجی پژوهش با استفاده از روش روایی محتوایی (۱۱ صاحب­نظر)، پایایی (آلفای کرونباخ) و روایی سازه (برازش مدل) ارزیابی و تایید گردید. مدل مفهومی شامل شش سطح با متغیرهای زیر مجموعه آن­ها بود: سطح زمینه (حامیان اجتماعی و ظرفیت­های محیطی)، سطح ساختار (نهادهای متولی، قابلیت راهبردی اجرایی و تقسیم کار میان بخشی و فرابخشی)، سطح قابلیت (نوآوری و تنوع­بخشی در ورزش کارگری، سیستم دانش و فناوری، تامین و مدیریت منابع انسانی، تامین و مدیریت منابع فیزیکی و تامین و مدیریت منابع مالی)، سطح فرایند (رویدادهای ورزشی، نیازسنجی ورزشی، فرهنگسازی ورزش، آموزش همگانی ورزش و خدمات ورزشی به کارگران)، سطح عملکرد (قابلیت ورزشی کارگران، دستاورد ورزشی کارگران و مشارکت ورزشی کارگران) و سطح پیامد (توسعه پایدار ورزش کارگری). نتایج مدلسازی نشان داد که روابط بین تمامی متغیرهای مدل معنی­دار است و مدل ازبرازش مناسب برخوردار است. براساس مدل می­توان گفت که توسعه ورزش کارگری در بستر عوامل زمینه­ای، از طریق کارآمدسازی ساختاری، ارتقا و بکارگیری قابلیت­ها، یکپارچه­سازی فرایندها و اثربخش­سازی عملکرد منجر به توسعه پایدار می­شود .

کلیدواژه ها

مدیریت راهبردی, توسعه ورزش, الگوی توسعه, ورزش کارگران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.