پایش خشکسالی با استفاده از شاخص های SPI ،RDI ،SIAP و PNI (مطالعه موردی: حوضه دره بید- طبس)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی بیابان (علوم، فنون و توسعه پایدار)
  • کد COI اختصاصی: DESERT01_463
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1197
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نجمه شیخ علیشاهی

کارشناس ارشد آبخیزداری

نجمه دهقانی فیروزآبادی

کارشناس ارشد آبخیزداری

چکیده

پایش خشکسالی جهت تعیین دوام، شدت و توسعه جغرافیایی عموما براساس شاخص های خشکسالی می باشد. در این تحقیق با استفاده از شاخص های SPI، RDI، SIAP و PNIروند وقوع خشکسالی در حوضه دره بید طبس طی دوره آماری 69-1368 تا 87-1386 مورد بررسی قرار گرفت. در شاخص های SIAP، PNI و SPI تنها بر پایه استفاده از پارامتر بارندگی و در شاخص RDI از دو پارامتر بارندگی و تبخیر و تعرق پتانسیل برای تعیین خشکسالی استفاده می شود که این شاخص در سه مرحله؛ مقدار ابتدایی، RDI نرمالیزه شده، RDI استاندارد شده محاسبه می شود. شاخص RDI با توجه به شرایط آب و هوایی می تواند از حساسیت بیشتری برخوردار باشد. RDI استاندارد شده را می توان مستقیما با SPI مقایسه کرد و از لحاظ طبقه بندی خشکسالی مشابه می باشند که به طور گسترده در جهان کاربرد دارد.

کلیدواژه ها

خشکسالی، شاخص های ؛ SPI، SIAP ، RDI و PNI

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.