ارزیابی روشهای مختلف براورد تبخیرو تعرق پتانسیل در ایستگاه سینوپتیک اردبیل

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی بیابان (علوم، فنون و توسعه پایدار)
  • کد COI اختصاصی: DESERT01_420
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1188
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود حاج آقاقلیزاده خیاوی

دانش آموخته کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی دانشگاه آزاد فیروزآباد

علی فرزدایان

استادیار دانشگاه آزاد فیروزآباد

مسعود سمیعی

کارشناس ارشد آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس

چکیده

برآورد میزان تبخیر- تعرق از پارامترهای بسیار مهم در برنامه ریزی های توسعه آبیاری می باشد. با توجه به این که روشهای گوناگونی برای این منظور توصیه شده است، انتخاب روش مناسب یکی از معضلات تصمیم گیری در این مورد می باشد. در این تحقیق پانزده روش براورد تبخیر و تعرق پتانسیل برای ایستگاه سینوپتیک اردبیل محاسبه گردید. این روشها شامل ASCE پنمن مانتیث،ASCE پنمن مانتتیث با ورود مقاومت بوسیله کاربر، پنمن مانتیث فائو، پنمن- فائو 56، پنمن کیمبرلی 1982، پنمن کیمبرلی 1996، پنمن کیمبرلی 1972، پنمن 1948، پنمن فائو24، پنمن فائو17، تشعشعی- فائو24 ، بلانی کریدل فائو، هارگریوز1985، پریستلی تیلور، ماکینگ 1957 است. به دلیل پذیرش روش فائو – پنمن – مانتیث توسط بسیاری از محققان و موسسات بین المللی به عنوان روش استاندارد، این روش در تحقیق حاضر به عنوان مرجع پذیرفته شد و ETO برآوردی با استفاده از روشهای مختلف تجربی مقایسه و ارزیابی گردید. نتایج این تحقیق نشان داد که در ایستگاه سینوپتیک اردبیل روش ASCE پنمن مانتیث استاندارد، ASCE پنمن مانتیث، پنمن فائو24، پنمن 1948، پنمن کیمبرلی 1996، پنمن فائو17، هارگریوز1985، پنمن کیمبرلی 1972، پنمن کیمبرلی 1982، بلانی کریدل فائو، پریستلی تیلور، تشعشعی- فائو 24، ASCE پنمن مانتتیث با ورود مقاومت بوسیله کاربر، ، و ماکینگ 1957 به ترتیب روشهای مناسبتری هستند. نتایج حاصل از این تحقیق، تقریبا با نتایج محققان قبلی مطابقت دارد.

کلیدواژه ها

تبخیر و تعرق مرجع، روش فائو پنمن مانتیث، ایستگاه سینوپتیک اردبیل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.