ارزیابی میکرومکانیکی معیارهای شکست در مواد مرکب تک جهته با در نظر گرفتن برهمکنش مودهای شکست زمینه و سطح مشترک الیاف و زمینه

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در مهندسی برق، کامپیوتر، مکانیک و مکاترونیک در ایران و جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: ICECM05_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 182
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی حسین زاده

دانشکده مهندسی مکا نیک، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران

محمدرضا فروزان

دا نشکده مهندسی مکا نیک، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران

چکیده

با گسترش کاربرد سازه های مرکب، وجود معیارهایی که بتواند استحکام این مواد را با دقت مناسبی پیشبینیکند، ضروری به نظر میرسد. با این حال ارزیابی عملکرد این معیارها در بسیاری از حالات تنش، به کمک آزمونهای تجربی امکان پذیر نیست. در پژوهش حاضر کارایی دو معیار ماکروسکوپیک مرسوم هاشین و سای-وو به کمک یک مدل میکرومکانیکی آسیب مورد ارزیابی قرار گرفته است. بدین منظور با انتخاب یک المان حجمی نماینده مناسب و درنظر گرفتن یک مدل ساختاری الاستیک-آسیب برای ماده زمنیه اپوکسی و مدل المان چسبنده برای سطح مشترک الیاف و زمینه، یک مدل میکرومکانیک المان محدود برای ماده مرکب ایجادگردید. سپس با اعتبارسنجی نتایج مدل میکروکانیک با نتا یج تجربی و عددی موجود، از نتایج حاصل از شبیه سازیهای میکرومکانیکی در بارگذاریهای اصلی، برای کالیبره نمودن معیارهای شکست استفاده شده است.در نهایت با شبیه سازی آزمونها ی مجازی چند محوره بر روی المان حجمی نماینده، میزان تحمل بار در ماده مرکب در شرایط بارگذاری پیچیده مورد بررسی قرار گرفته است و نتایج بدست آمده با نتایج معیارهایماکروسکوپیک مقایسه شده است. نتایج بدست آمده از این مقایسات نشان داد، علیرغم مطابقت خوب بین پیشبینی های معیار سای-وو و نتایج مدل میکرومکانیک در طیف وسیعی از حالتهای تنش، در بعضیازحالتهای ترکیبی تنش، استحکام ماده مرکب در این دو معیار با دقت مناسبی پیشبینی نمیشود.

کلیدواژه ها

میکرومکانیک، ماده مرکب،المان حجمی نماینده، معیار هاشین، معیار سای-وو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.