ارائه روشی برای ارزیابی وفاداری بر اساس پروفایل کاربران در شبکه های اجتماعی با استفاده از سیستم فازی در مقایسه با سه خوشه

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در مهندسی برق، کامپیوتر، مکانیک و مکاترونیک در ایران و جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: ICECM05_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 194
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه السادات عبدالهی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر(نرم افزار)، دانشگاه غیرانتفاعی هدف ساری

چکیده

وفاداری کاربران در شبکه های اجتماعی یکی از مسائل مهم و ضروری در شبکه های اجتماعی است. بر این اساسهدف از این پژوهش ارائه روشی برای ارزیابی وفاداری بر اساس پروفایل کاربران در شبکه های اجتماعی با استفادهاز سیستم فازی در مقایسه با سه خوشه می باشد. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش گردآوریاطلاعات کتابخانه ای میباشد. در این پژوهش پیشنهاد بررسی ویژگیهای ساختاری بر اساس معیارهای مختلفی مانند رتبه بندی، تعداد جلسه، میانگین مدت و رابط کاربر که ورودیهای روش پیشنهادی می باشند را مورد بررسی قرار داده و خروجی که وفاداری میباشد بر مبنای این ورودیها بدست می اید. که در آن برای سرعت اجرای کار از خوشه بندی k-means و از مجموعه داده شبکه اجتماعی egonets facebook برای وفاداری کاربران استفاده شد. که این مجموعه داده در مجموع ۱۲۳۵۰۰۰۰۰ رکورد دارد که از ۱۰۰۰۰۰۰رکورد ان استفاده شد. در این پژوهش با استفاده از پروفایل کاربران و ویژگیهای مشخص شده ان یک راهکار برای ارزیابی وفاداریدر وب معنایی ارائه شد که میانگین میزان خطای خروجی بدست آمده برابر ۰,۰۱۲ میباشد و همچنین میزانزمان اجرا در سیستم فازی طراحی شده در در سه خوشه ای ۱۹ میباشد. که این مقدار نسبت به روشهای مشابه از خطای کمتری نسبت به زمان سپری شده برخوردار می باشد. ضمنا روش پیشنهادی به تعداد ۱۰ خوشه هم قابل تعمیم میباشد. روش پیشنهادی نسبت به دو روش شبکه عصبی و درخت تصمیم میزان خطای مطلق کمتری را دارد روش پیشنهادی، میزان خطای مطلق ۰/۰۱۲ دارد که نسبت به روش درخت تصمیم و شبکه عصبی بهترتیب ۳/۵ درصد و ۴ درصد خطای مطلق کمتری دارد.

کلیدواژه ها

شبکه های اجتماعی، ارزیابی وفاداری، سیستم فازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.