اثر کنجاله گلوتن ذرت بدون فرآوری و فرآوری شده با آنزیم پروتئاز در زمان های مختلف بر عملکرد، خصوصیات لاشه و برخی از فراسنجه های خونی در جوجه های گوشتی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله تحقیقات تولیدات دامی، دوره: 7، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_ARGU-7-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 152
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن نبی پور افروزی

دانشجوی دکتری دانشکده علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

نورمحمد تربتی نژاد

استاد گروه علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محمود شمس شرق

دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

منصور رضائی

استاد گروه علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

این آزمایش به منظور بررسی اثر استفاده از ۲ درصد کنجاله گلوتن ذرت بدون فرآوری و فرآوری شده با آنزیم پروتئاز (mg/kg۳۰۰) در زمان­های مختلف (۱۲۰، ۱۸۰ و ۲۴۰ دقیقه) بر عملکرد، خصوصیات لاشه و فراسنجه­های خونی جوجه­های گوشتی انجام شد. ۲۴۰ قطعه جوجه خروس گوشتی سویه تجاری راس ۳۰۸ با ۵ تیمار شامل ۱- جیره شاهد ۲- جیره شاهد حاوی دو درصد گلوتن ذرت، ۳، ۴ و ۵- جیره شاهد حاوی دو درصد گلوتن ذرت فرآوری شده با آنزیم پروتئاز به ترتیب در زمان­های ۱۲۰، ۱۸۰ و ۲۴۰ دقیقه، ۴ تکرار و ۱۲ قطعه جوجه در هر تکرار، در قالب طرح کاملا تصادفی به مدت ۳۸ روز پرورش یافتند. طی دوره آزمایش، مصرف خوراک، افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی اندازه­گیری شد. در سن ۳۸ روزگی جهت بررسی فراسنجه­های خونی و لاشه از هر یک از تیمارها هشت پرنده انتخاب که پس از خون­گیری، برخی از پارامترهای خونی مانند گلوکز، پروتئین کل، آلبومین، گلوبولین، تری­گلیسرید، کلسترول، HDL-C، LDL-C و VLDL-C اندازه­گیری و همچنین اجزای لاشه شامل وزن لاشه، ران­ها، سینه، چربی حفره بطنی، کبد، پانکراس، طحال و بورس به­صورت درصد بررسی شد. نتایج این آزمایش نشان داد که تغذیه جیره­های آزمایشی حاوی ۲ درصد کنجاله گلوتن ذرت فرآوری شده با آنزیم پروتئاز در زمان­های مختلف سبب افزایش مصرف خوراک (۹۸/۳۸۰۱، ۵۹/۳۸۴۸ و ۴۲/۳۸۵۰ در مقابل شاهد ۸۲/۳۷۶۹ گرم)، افزایش وزن بدن (۸۸/۲۰۰۰، ۱۶/۲۰۲۰ و ۲۷/۲۰۳۳ در مقابل شاهد ۸۲/۱۸۸۸ گرم)، و کاهش ضریب تبدیل غذایی (۹۰/۱، ۹۰/۱ و ۸۹/۱ در مقابل شاهد ۹۹/۱) در کل دوره آزمایش شد (۰۵/۰P< ). در این آزمایش تیمارهای آزمایشی روی اجزای لاشه و فراسنجه­های خونی تاثیر معنی­داری نداشتند. به طور کلی، نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از کنجاله گلوتن ذرت فرآوری شده با آنزیم پروتئاز در زمان­های مختلف در جیره غذایی جوجه­های گوشتی سبب بهبود عملکرد شد.

کلیدواژه ها

آنزیم پروتئاز, جوجه گوشتی, زمان های مختلف فرآوری, عملکرد, کنجاله گلوتن ذرت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.