اثر افزودن مکمل جیره ای گوانیدینو استیک اسید و ال- آرژنین بر عملکرد، فراسنجه های خونی و خصوصیات لاشه بلدرچین ژاپنی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله تحقیقات تولیدات دامی، دوره: 8، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_ARGU-8-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 149
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن درمانی کوهی

دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان

پریسا توکلی

دانش آموخته کارشناسی ارشد تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان

اردشیر محیط

استادیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان

فاطمه محمد پور

دانشجوی دکتری تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان

چکیده

در این تحقیق، ۶۰۰ قطعه بلدرچین ژاپنی یک روزه بر اساس آزمایش فاکتوریل ۳ × ۲ در قالب طرح کاملا تصادفی با شش تیمار، پنج تکرار و ۲۰ قطعه بلدرچین در هر تکرار به واحد های آزمایشی اختصاص داده شدند. فاکتور ها شامل دو سطح ال-آرژنین (پیشنهادی NRC و ۱۰% بیشتر از پیشنهاد NRC) و سه سطح گوانیدینواستیک اسید (GAA) (صفر، ۶/۰ و ۲/۱ گرم در کیلوگرم) بودند. وزن بدن و خوراک مصرفی در پایان دوره اندازه­گیری شدند. در سن ۴۲ روزگی، از دو قطعه بلدرچین از هر تکرارجهت تعیین متابولیت های خونی خون گیری به عمل آمد و سپس برای اندازه گیری خصوصیات لاشه کشتار شدند. مکمل ال-آرژنین در سطح ۱۰ درصد بیشتر ازNRC منجر به افزایش خوراک مصرفی و بهبود افزایشوزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک شد (۰۵/۰p < ). اثرات مرتبط با مکمل جیره­ای GAA روی خوراک مصرفی، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک معنی­دار نبود. مکمل ال-آرژنین در سطح ۱۰% بیشتر از NRC منجر به افزایش وزن نسبی سینه، ران و کاهش چربی محوطه بطنی شد (۰۵/۰p < ). اثرات اصلی ال-آرژنین در سطح ۱۰ درصد بیشتر از NRC و GAA روی متابولیت­های سرم خون معنی­دار و منجر به کاهش کلسترول، تری­گلیسرید و VLDL و افزایش HDL در مقایسه با گروه شاهد شد. برای اثرات متقابل نیز، تیمار حاوی ال-آرژنین در سطح ۱۰% بیشتر از NRC و ۶/۰ و ۲/۱ گرم GAA در کیلوگرم جیره به طور معنی­داری موجب کاهش کلسترول، تری­گلیسرید و VLDL و افزایش HDL سرم خون در مقایسه با تیمارشاهد شد (۰۵/۰p < ). نتایج نشان داد که افزودن GAA به جیره­های با سطوح بالای ال-آرژنین منجربه بهبود عملکرد و برخی از فراسنجه­های خونی در بلدرچین ژاپنی می­شود.

کلیدواژه ها

ال-آرژنین, بلدرچین ژاپنی, خصوصیات لاشه, گوانیدینواستیک اسید, متابولیت های خونی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.