بررسی عادات غذایی آهوی ایرانی (Gazella subgutturosa) درپارک ملی وپناهگاه حیات وحش قمیشلو

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی بیابان (علوم، فنون و توسعه پایدار)
  • کد COI اختصاصی: DESERT01_282
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5693
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا محمدی

دانشگاه تهران، دانشکده منابع طبیعی،گروه محیط زیست، ایران

احسان رضایی

دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکده منابع طبیعی، گروه محیط زیست، ایران

محمودرضا همامی

دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکده منابع طبیعی، گروه محیط زیست، ایران

مسعود یوسفی

دانشگاه تهران، دانشکده منابع طبیعی،گروه محیط زیست، ایران

چکیده

تا اواخر دهه 1350 تعداد زیادی آهو دراغلب دشت های کشور مشاهده می شد ولی در چند دهه اخیر به علت تخریب زیستگاه و شکار بی رویه جمعیت آهوی ایرانی در اغلب مناطق کشور کاهش یافته است به طوری که این گونه در سال 2006 به جمع گونه های تهدید شده پیوست. بررسی عادات غذایی آهوی ایرانی (Gazella subgutturosa) با توجه به ارزش حفاظتی آن در زیستگاهش ضروری است. به همین دلیل عادات غذایی آهوی ایرانی در پارک ملی و پناهگاه حیات وحش قمیشلو مورد بررسی قرار گرفت. پارک ملی و پناهگاه حیات وحش قمیشلو یکی از زیستگاه های مناسب برای آهوی ایرانی می باشد که در 45 کیلومتری شمال غربی اصفهان واقع شده و 86685 هکتار وسعت دارد. عادات غذایی آهوی ایرانی در طول 4 فصل در سال 1389 با استفاده از روش مشاهده مستقیم و بررسی محتویات دستگاه گوارش مورد مطالعه قرار گرفت. در روش مشاهده مستقیم نتایج نشان داد که گیاهان sp Salsola،Scariola orientalis وArtemisia siberi بیشترین فراوانی را در رژیم غذایی آهوی ایرانی دارند.همچنین بررسی محتویات دستگاه گوارش دو نمونه آهو نشان داد که گیاهان، sp Reseda، S.orientalisو Euphorbia spp مورد چرای این گونه قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

آهوی ایرانی ؛ پارک ملی و پناهگاه حیات وحش قمیشلو ؛ عادات غذایی؛ مشاهده مستقیم ؛ محتویات دستگاه گوارش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.