بررسی وضعیت بروندادهای پژوهشی اعضای هیات علمی دانشکده های داروسازی تهران بر اساس شاخص h

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: مجله دانش شناسی، دوره: 2، شماره: 7
  • کد COI اختصاصی: JR_QJEI-2-7_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 140
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره میرحسینی

هیات علمی دانشگاه ازاد اسلامی تهران شمال

مرجان جلیلی باله

دانشجوی کارشناسی ارشد علم کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه آزاد اسلامی تهران شمال

چکیده

پژوهش حاضر، وضعیت بروندادهای پژوهشی اعضای هیات علمی دانشکده های داروسازی دانشگاه های تهران بر اساس شاخص h را مورد بررسی قرار داده است. روش تحقیق پیمایشی، ارزیابی و علم سنجی است و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش های آماری توصیفی و با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون صورت گرفته است. در این پژوهش محاسبه شاخص h از طریق بازیابی مقالات نمایه شده اعضای جامعه پژوهش و بررسی استنادات آنها در دو پایگاه استنادی اسکوپوس و وبگاه علوم انجام شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد در هر سه دانشکده بالاترین شاخص h مربوط به اعضای گروه تخصصی "سم شناسی داروشناسی" بوده است. در بین استادیاران جامعه مورد پژوهش در دانشگاه علوم پزشکی تهران شاخص h ۴ (۰۸/۲۶%)، بین دانشیاران شاخص h ۲ (۲۷/۲۷%) و در میان استادان این دانشگاه شاخص h ۶ (۳۰%) بالاترین میزان توزیع را دارا می باشند. در میان استادیاران جامعه پژوهش در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شاخص h ۲ (۳۳/۳۳%)، دانشیاران با شاخص h ۲ (۰۷/۲۳%) و در میان استادان شاخص h ۶ و ۹ (۲۲/۲۲%) بالاترین توزیع را تشکیل می دهند. بالاترین توزیع شاخص h در میان جامعه پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی نیز شاخص h ۲ (۴۵/۴۵%) می باشد. در میان این اعضا بالاترین شاخص h (۲۰) مربوط به جامعه پژوهش در دانشگاه علوم پزشکی تهران بوده است. آزمون فرضیات این پژوهش نشان داد که بین شاخص h و تعداد مقالات همچنین بین تعداد استنادات و شاخص h رابطه معنی داری وجود دارد.

کلیدواژه ها

شاخص h- علم سنجی- برونداد علمی- معیارهای سنجش علمی- تولیدات علمی- دانشکده های داروسازی تهران- دانشگاه علوم پزشکی تهران- دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی- دانشگاه آزاد اسلامی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.