تحلیل عاملی اکتشافی، تاییدی و همسانی درونی عوامل رفتاری بر ارتباطات علمی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله دانش شناسی، دوره: 11، شماره: 42
  • کد COI اختصاصی: JR_QJEI-11-42_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 185
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشاد پرهام نیا

گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران.

فاطمه نوشین فرد

استادیار گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.

نجلا حریری

استاد گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.

صدیقه محمداسماعیل

استادیار گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.

چکیده

هدف: هدف این مطالعه، ارائه و معرفی عوامل موثررفتاری بر ارتباطات علمی همراه با گزارش روایی عاملی و پایایی آن در بین اعضای هیات علمی است. روش پژوهش: روش پژوهش، یک مطالعه پیمایشی- تحلیلی انجام شد. جامعه آماری شامل اعضای هیات علمی دانشگاه­های مراکز استان­ها بودکه از این میان، تعداد ۳۸۰ نفر بر اساس جدول کرجسی و مورگان (۱۹۷۰) به روش نمونه­ گیری طبقه­ای متناسب به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار پژوهش با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته انجام شد. روش تحلیل داده­ها، تحلیل عاملی اکتشافی، تاییدی و همسانی درونی و با استفاده از نرم افزار SPSS و Amos نسخه ۲۱ بود. یافته ­ها: یافته های تحلیل عاملی اکتشافی، شش عامل برای ساختار این آزمون نشان داد که روی هم رفته ۴۵/۷۷ درصد از واریانس کل داده ها داشت. نتایج تحلیل عاملی تاییدی، نشان دهنده­ی این بود الگوی شش عاملی برازش قابل قبولی با داده­ها داشت. همچنین ضرایب آلفای کرونباخ در زیرمقیاس ها بین ۸۰/۰ تا ۹۳/۰ بدست آمد که نشان دهنده همسانی درونی قابل قبول پرسشنامه بود. نتیجه­ گیری: نتایج حاکی از آن داشت که بر اساس مدل ارائه شده این پرسشنامه با شش عامل و ۲۰ گویه می­تواند ابزار مناسبی جهت سنجش عوامل موثر بر ارتباطات علمی در میان جامعه اعضای هیات علمی دانشگاه کشور باشد.

کلیدواژه ها

عوامل رفتاری, ارتباطات علمی, تحلیل عاملی تاییدی, پایایی و ساختار عاملی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.