بررسی رابطه بین ویژگی های جمعیت شناختی با مهارت های ارتباطی کتابداران کتابخانه های عمومی(مطالعه موردی استان خوزستان)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله دانش شناسی، دوره: 14، شماره: 52
  • کد COI اختصاصی: JR_QJEI-14-52_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 130
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره میرحسینی

Associate Professor of Knowledge& Information Science, Islamic Azad University-Tehran North Branch

مراد دستاران

PhD student of Information Science & Science, Islamic Azad University North Tehran Branch, Faculty of Humanities

فرشته سپهر

Assistant Professor of Knowledge& Information Science, Islamic Azad University- Tehan North Branch

چکیده

هدف: هدف پژوهش بررسی رابطه  ویژگی های جمعیت شناختی کتابداران کتابخانه­ های عمومی با مهارت­ های ارتباطی آن­ها در استان خوزستان است.روش­ پژوهش: روش فراترکیب با استفاده از مطالعه منابع ،دسته بندی و تحلیل آنها و سپس روش پیمایشی-تحلیلی استفاده شده است. جامعه آماری شامل ۲۷۲ نفر از کتابداران بوده که با روش نمونه­ گیری انتساب متناسب، تعداد ۱۰۰ نفر انتخاب شدند.برای تجزیه و تحلیل داده­ ها از تحلیل واریانس، آزمون فی و V کرامر استفاده شد.یافته­ ها: نتایج نشان داد  بین جنسیت ، وضعیت تاهل ، مهارت های ارتباط کلامی، غیرکلامی، و میان فردی  و همچنین شهر محل خدمت رابطه­ای مشاهده نمی­شود. همچنین با وجود مقادیر ناچیز ضریب همبستگی اسپیرمن؛ بین سن و سابقه کار پاسخگویان و مهارت­های ارتباط کلامی، غیرکلامی و میان فردی  نیز رابط ه­ای مشاهده نمی­شود.  ولی با توجه به مقادیر ضریب همبستگی اسپیرمن؛ بین سطح تحصیلات پاسخگویان و مهارت­ های ارتباط کلامی، غیرکلامی و میان فردی رابطه ضعیفی مشاهده می­ شود.نتیجه­ گیری: بین ویژگی های جمعیت شناختی با مهارت ارتباط کلامی، غیرکلامی، میان فردی رابطه­ ای مشاهده نمی­شود. ولی بین سطح تحصیلات با این مهارت ها رابطه ضعیفی وجود دارد که خود نمایانگر نقش آموزش می باشد. به عبارتی کتابداران فارغ از اینکه در کدام شهر هستند و چه ویژگی های فردی دارند، از مهارت های ارتباطی به طور یکسان برای ارائه خدمات بهره جویی می کنند و به طور کلی بین مهارت های ارتباطی کتابداران با هم رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. از طرفی میانگین سن و سابقه کار حاکی از جوان بودن کتابداران و نیاز به دوره های آموزشی مهارت های شغلی مستمر دارد.

کلیدواژه ها

Verbal communication skills, non-verbal, Interpersonal Relationship, Demographic characteristics

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.