تعیین خواص فیزیکی و مکانیکی پیاز رقم هوراند

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله مکانیزاسیون کشاورزی، دوره: 4، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JAMTB-4-1_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 135
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود زابلستانی

بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی، سازمان تحقیقات، آمورش و ترویج کشاورزی، تبریز. ایران

محمدباقر خورشیدی

بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی، سازمان تحقیقات، آمورش و ترویج کشاورزی. تبریز. ایران

چکیده

چکیده برای طراحی ماشین های فرآوری پیاز، اطلاع از اندازه، دانسیته، شاخص شکل، زاویه اصطکاک و مقاومت به نفوذ (سفتی بافت) مورد نیاز است. در این تحقیق خواص فیزیکی و مکانیکی پیاز هوراند با طرح کاملا تصادفی با ۲۰ تکرار مورد آزمایش قرار گرفت. اندازه سوخ در سه سطح کوچک، متوسط و بزرگ مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج تحقیق نشان دادند که افزایش اندازه سوخ باعث افزایش وزن از ۱۶/۱۸ تا ۸۵/۱۵۱ گرم، میانگین هندسی قطر از ۴۹/۳۴ تا ۵۱/۶۸ میلی متر، میانگین حسابی از ۵۴/۳۴ تا ۴۲/۶۹ میلی متر، مساحت سطح کل از ۹۸/۵۲۴۱ تا ۱۸/۱۸۸۲۷ میلی متر مربع، حجم از ۳۱۵۰۰ تا ۱۷۱۴۰۰ میلی متر مکعب، ضریب اصطکاک استاتیکی بر روی سطحی از پلاستیک و آهن گالوانیزه به­ترتیب از ۳۴/۰ تا ۵۷/ ۰ و از ۳۷/۰ تا ۵۳/۰ ، شاخص شکل از ۰۲/۱ تا ۲۲/۱ در سوخ­های پیاز می­گردد. دانسیته حقیقی، ضریب اصطکاک استاتیکی بر روی سطحی از چوب و مقاومت به نفوذ در سوخ های بزرگ و متوسط تفاوتی نداشته اما بیشتر از سوخ­های کوچک بود و مقدار آن ها به­ترتیب از ۳/۷۷۲ تا ۶/۸۸۶ کیلوگرم بر مترمکعب، ۳۲/۰ تا ۴۱/۰  و ۶۶/۵ تا ۵۰/۶ کیلوگرم نیرو افزایش یافت. با این وجود سوخ های بزرگ از نظر اصطکاک آسیب پذیرتر از سوخ های متوسط و کوچک بودند.

کلیدواژه ها

واژه های کلیدی:Alium cepa L, پیاز, رقم هوراند, خواص مکانیکی, خواص فیزیکی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.